-

Sanatos si verde

Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate.

1. Apa minerală carbogazoasă

Consumată între mese, cu înghițituri mici, are darul de a anestezia, pur și simplu, terminațiile nervoase de la nivelul limbii, care ne fac să simțim gusturile. Rezultatul va fi că pofta pentru anumite alimente va fi mult diminuată, aceasta fiind o excelentă metodă de temperare a apetitului.

Potrivit unui specialist turc în domeniul nutriţiei, pentru a ne feri de răceli, dar şi pentru a creşte rezistenţa organismului în perioada iernii trebuie să consumăm ceapă, morcovi, sfeclă roşie şi spanac.