O belgiancă diagnosticată cu COVID-19 a născut un bebeluş sănătos
O femeie însărcinată din Belgia, care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a născut o fetiţă sănătoasă, însă va trebui să poarte o mască de protecţie în timp ce îşi îngrijeşte fiica, informează Reuters.

30 Aprilie 2020, 08:57
Fetiţa, care a primit prenumele Mahaut, s-a născut pe 23 aprilie la Bruxelles prin cezariană, din cauza unor complicaţii apărute în perioada incipientă a sarcinii şi care nu au avut legătură cu maladia respiratorie COVID-19, dar care i-au determinat pe medici să o testeze pe mama ei, Amandine, deşi aceasta nu prezenta simptome ale bolii.
'Mi-au spus că mă vor testa pentru COVID-19 şi credeam că rezultatul va fi negativ. În ziua următoare, medicul meu ginecolog mi-a telefonat şi mi-a spus că eram pozitivă. Aproape că am căzut de pe scaun', a declarat Amandine, care nu a dorit ca jurnaliştii de la Reuters să îi dezvăluie numele de familie.
În timp ce purta o mască sanitară şi îşi ţinea fiica în braţe pe un spat de spital, Amandine a mai spus că naşterea a fost una dificilă şi că şi-a văzut fetiţa doar două minute după venirea ei pe lume, întrucât medicii belgieni au transferat-o imediat după aceea într-o secţie specială, pentru a reduce riscul de răspândire a noului coronavirus.
Amandine şi soţul ei, Francois, care a asistat la acest interviu purtând la rândul lui o mască, au împreună alţi doi copii, însă ei nu pot veni la spital pentru a-şi vizita mama, din cauza aceluiaşi risc de propagare a virusului.
Bebeluşul nu va fi testat, pentru că mama are o stare de sănătate bună, au precizat medicii belgieni.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că noile mame care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus ar trebui să fie încurajate să îşi îngrijească şi să îşi alăpteze bebeluşii în mod normal, respectând în acelaşi timp norme stricte de igienă.
În pofida temerilor legate de potenţiala transmitere de la mamă la bebeluş, un studiu realizat pe femei însărcinate în China testate pozitiv cu noul coronavirus, publicat în revista The Lancet la jumătatea lunii februarie, a arătat că nu există dovezi suficiente care să demonstreze aşa-zisă 'transmitere verticală' a virusului la bebeluşii nenăscuţi. AGERPRES