Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată în fibre, vitamina B9 și antioxidanți.

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Foto: Pixabay

Articol de Simona Lazăr, 01 Martie 2024, 11:26

Ingrediente: 4 anghinare, 1 lămâie.
Mod de preparare: Luați un cuțit mare și ascuțit. Mai întâi tăiați o lămâie în două.
Luați anghinarea într-o mână, iar cu cealaltă apucați-o de tulpină și trageți-o în afară. În acest fel se vor îndepărta o parte din fibre. Se freacă imediat o jumătate de lămâie peste baza deschisă.
Așezați anghinarea pe suprafața de lucru și tăiați frunzele pe orizontală până la o treime din înălțimea anghinarei. Se taie frunzele pe verticală în jurul bazei. Continuați cu anghinarea: tăiați orizontal, apoi continuați să tăiați pe verticală, întorcând și îndepărtând toate frunzele verzi, în timp ce stropiți cu lămâie în mod regulat. Rotunjiți forma bazei. Acum este gata pentru următoarea etapă.
Se încălzește apa într-o cratiță cu jumătățile de lămâie și un strop de ulei de măsline. Când dă în clocot, scufundați inimile de anghinare. Se lasă la fiert timp de aproximativ 30 de minute, dar se înțeapă pentru a verifica dacă sunt bine fierte: vârful cuțitului trebuie să intre ușor.
Scurgeți inimile de anghinare într-o strecurătoare și treceți-le sub robinet pentru a le răci.
Cu o lingură mică, îndepărtați puful din interior. Îndepărtați și frunzele mici care au rămas, astfel încât baza să fie complet liberă. Acum sunt gata de gătit, în paste, tocane, orez etc.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Reteta zilei 27 Ianuarie 2024, 06:48

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce