Ascultă Radio Antena Satelor Live

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3 linguri de cimbru uscat, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper.

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 29 Aprilie 2024, 12:54

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (gaz 8). Decojiți usturoiul. Tăiați 5 căței de usturoi în trei și presați aceste bucăți, făcând o mică incizie cu vârful unui cuțit, în umărul de miel, distribuindu-le uniform. Se amestecă cimbrul uscat cu puțină floare de sare și piper. Se unge carnea cu ulei de măsline și se întinde cimbrul uscat cu sare și piper pe ambele părți, apăsând cu mâna pentru a se asigura că aderă bine.
Se așază un pat de cimbru proaspăt într-un vas, urmat de bucata de carne. Se stropește cu restul de ulei de măsline, se pune deasupra restul de cimbru proaspăt și de jur împrejur cățeii de usturoi rămași. Se coace timp de 15 minute la 240°C (gaz 8). Acoperiți apoi cu o foaie de hârtie protectoare, reduceți focul la 60°C (marcaj 2) și gătiți timp de 6 ore (sau mai mult), întorcând carnea de miel din când în când.
Această gătire la temperaturi scăzute are ca rezultat o carne deosebit de gustoasă și suculentă. Această rețetă de miel în crustă de cimbru poate părea lungă, dar nu trebuie să o supravegheați în fiecare minut.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști