Ascultă Radio Antena Satelor Live

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3 linguri de cimbru uscat, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper.

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 29 Aprilie 2024, 12:54

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (gaz 8). Decojiți usturoiul. Tăiați 5 căței de usturoi în trei și presați aceste bucăți, făcând o mică incizie cu vârful unui cuțit, în umărul de miel, distribuindu-le uniform. Se amestecă cimbrul uscat cu puțină floare de sare și piper. Se unge carnea cu ulei de măsline și se întinde cimbrul uscat cu sare și piper pe ambele părți, apăsând cu mâna pentru a se asigura că aderă bine.
Se așază un pat de cimbru proaspăt într-un vas, urmat de bucata de carne. Se stropește cu restul de ulei de măsline, se pune deasupra restul de cimbru proaspăt și de jur împrejur cățeii de usturoi rămași. Se coace timp de 15 minute la 240°C (gaz 8). Acoperiți apoi cu o foaie de hârtie protectoare, reduceți focul la 60°C (marcaj 2) și gătiți timp de 6 ore (sau mai mult), întorcând carnea de miel din când în când.
Această gătire la temperaturi scăzute are ca rezultat o carne deosebit de gustoasă și suculentă. Această rețetă de miel în crustă de cimbru poate părea lungă, dar nu trebuie să o supravegheați în fiecare minut.

Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei