Ascultă Radio Antena Satelor Live

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3 linguri de cimbru uscat, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper.

Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 19 Aprilie 2025, 12:54

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (gaz 8). Decojiți usturoiul. Tăiați 5 căței de usturoi în trei și presați aceste bucăți, făcând o mică incizie cu vârful unui cuțit, în umărul de miel, distribuindu-le uniform. Se amestecă cimbrul uscat cu puțină floare de sare și piper. Se unge carnea cu ulei de măsline și se întinde cimbrul uscat cu sare și piper pe ambele părți, apăsând cu mâna pentru a se asigura că aderă bine.
Se așază un pat de cimbru proaspăt într-un vas, urmat de bucata de carne. Se stropește cu restul de ulei de măsline, se pune deasupra restul de cimbru proaspăt și de jur împrejur cățeii de usturoi rămași. Se coace timp de 15 minute la 240°C (gaz 8). Acoperiți apoi cu o foaie de hârtie protectoare, reduceți focul la 60°C (marcaj 2) și gătiți timp de 6 ore (sau mai mult), întorcând carnea de miel din când în când.
Această gătire la temperaturi scăzute are ca rezultat o carne deosebit de gustoasă și suculentă. Această rețetă de miel în crustă de cimbru poate părea lungă, dar nu trebuie să o supravegheați în fiecare minut.

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun