Ascultă Radio Antena Satelor Live

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 20 Aprilie 2025, 12:47

Preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (marcaj de gaz 7/8). Subțiați rozmarinul pe o farfurie.
Cu ajutorul unui cuțit mic, îndepărtați grăsimea de pe piciorul de miel. Aruncați grăsimea. Se freacă piciorul de miel cu frunzele de rozmarin. Presați bine pentru a fixa cât mai multe frunze. Se condimentează cu piper. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească.
Se îndepărtează toți cățeii de usturoi. Nu-i curățați de coajă. Clătiți-i sub robinet.
Îndepărtați folia alimentară și așezați piciorul într-o farfurie cu rozmarinul rămas. Se introduce în cuptor.
După 15 minute, reduceți cuptorul la 220°C (marcaj de gaz 6/7). Se adaugă cățeii de usturoi.
Cinci minute mai târziu, turnați un pahar de apă în vas.
Zece minute mai târziu, ungeți piciorul și întoarceți-l. Se lasă să se gătească încă 30 de minute, ungându-se de mai multe ori.
Scoateți vasul din cuptor, asezonați piciorul de miel cu sare și apă, acoperiți-l cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a-l servi.

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Reteta zilei 17 Aprilie 2025, 11:40

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum...

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)
Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Reteta zilei 16 Aprilie 2025, 04:11

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)

Dintre toate zilele acestei săptămâni cu reguli stricte și interdictii, Vinerea Mare este și cea mai severă. În Vinerea Mare...

Friptură de miel cu aromă de cimbru (pentru masa de Paști)
Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 15 Aprilie 2025, 07:32

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)

Fiecare zi din Saptamana Mare (pe care am putea-o numi la fel de bine si Saptamana Neagra, din cauza pericolelor ce-i pandesc...

Cotlet de miel umplut (rețetă pentru masa de Paști)
Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Reteta zilei 14 Aprilie 2025, 07:40

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la...

Cozonac cu prune (rețetă pentru masa de Paști)
Purcel de lapte
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:24

Purcel de lapte

Apropierea Ignatului - ziua in care, dupa obicei si ritual, in satele romanesti vor fi sacrificati godaceii, starneste...

Purcel de lapte
Fasole albă cu carne de gâscă
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 15:08

Fasole albă cu carne de gâscă

Moldovă, Moldovioară, cu retete romanesti! Sută la sută! Haideți să lăsăm nițeluș porcul laoparte și încercăm a găti și...

Fasole albă cu carne de gâscă
Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun