Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de spanac congelat, 200 g de ciuperci de buzunar, 2 felii de pâine, 1/2 pahar de lapte semidegresat, 1 lingură de ulei de măsline, 3 lingurițe de bulion de vițel, 1 legătură de cimbru, 1/2 frunză de dafin, sare și piper.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 28 Aprilie 2024, 12:59

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 210°C (gaz 7). Îndepărtați cu grijă grăsimea de pe spata de miel. Se asezonează ușor cu sare.
Se curăță cățeii de usturoi și se pun în apă clocotită timp de 10 minute. Se curăță și se taie ceapa. Se clătește pătrunjelul și se îndepărtează frunzele. Dezghețați spanacul și tocați-l împreună cu pătrunjelul. Curățați și tăiați ciupercile de buton. Se înmoaie pâinea tocată în lapte.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și se rumenește ceapa. Adăugați ciupercile și gătiți-le până când apa s-a evaporat. Adăugați pătrunjelul și spanacul. Gătiți timp de 3 minute. Se lasă să se răcească. Amestecați pâinea înmuiată și cățeii de usturoi. Adăugați acest amestec în tigaia cu legume, amestecați bine și asezonați cu sare și piper. Se întinde umplutura peste spata de miel, apoi se rulează și se leagă. Se așază într-un vas. Se introduce în cuptor.
După 10 minute de gătire, se adaugă 3 lingurițe de bulion de vițel diluat într-un pahar de apă, cimbrul și frunza de dafin. Se lasă să se gătească încă 20-25 de minute, ungându-se des. Se scoate spata de miel umplută și se așază pe un platou de servit. Turnați bulionul de gătit într-o cratiță. Se reduce cu aproximativ o treime. Se unge carnea de miel cu acest bulion.
Dacă a rămas ceva, această spată de miel merge foarte bine ca și carne rece cu o salată.

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Reteta zilei 10 Iunie 2024, 22:09

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre

Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...

Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Rețeta zilei: Vinete umplute
Reteta zilei 30 Mai 2024, 23:53

Rețeta zilei: Vinete umplute

Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...

Rețeta zilei: Vinete umplute
Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Reteta zilei 24 Mai 2024, 23:57

Rețeta zilei: Năut cu iaurt

Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...

Rețeta zilei: Năut cu iaurt
Desert cu lămâie
Reteta zilei 19 Mai 2024, 14:33

Desert cu lămâie

Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină

Desert cu lămâie
Tournedos în sos creol
Reteta zilei 18 Mai 2024, 14:27

Tournedos în sos creol

Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...

Tournedos în sos creol
Reteta zilei 17 Mai 2024, 14:25

Supă de năut

Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...

Supă de năut
Reteta zilei 16 Mai 2024, 14:23

Salată de broccoli și migdale

Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...

Salată de broccoli și migdale
Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Reteta zilei 30 Aprilie 2024, 12:47

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști