Ascultă Radio Antena Satelor Live

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de spanac congelat, 200 g de ciuperci de buzunar, 2 felii de pâine, 1/2 pahar de lapte semidegresat, 1 lingură de ulei de măsline, 3 lingurițe de bulion de vițel, 1 legătură de cimbru, 1/2 frunză de dafin, sare și piper.

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 28 Aprilie 2024, 12:59

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 210°C (gaz 7). Îndepărtați cu grijă grăsimea de pe spata de miel. Se asezonează ușor cu sare.
Se curăță cățeii de usturoi și se pun în apă clocotită timp de 10 minute. Se curăță și se taie ceapa. Se clătește pătrunjelul și se îndepărtează frunzele. Dezghețați spanacul și tocați-l împreună cu pătrunjelul. Curățați și tăiați ciupercile de buton. Se înmoaie pâinea tocată în lapte.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și se rumenește ceapa. Adăugați ciupercile și gătiți-le până când apa s-a evaporat. Adăugați pătrunjelul și spanacul. Gătiți timp de 3 minute. Se lasă să se răcească. Amestecați pâinea înmuiată și cățeii de usturoi. Adăugați acest amestec în tigaia cu legume, amestecați bine și asezonați cu sare și piper. Se întinde umplutura peste spata de miel, apoi se rulează și se leagă. Se așază într-un vas. Se introduce în cuptor.
După 10 minute de gătire, se adaugă 3 lingurițe de bulion de vițel diluat într-un pahar de apă, cimbrul și frunza de dafin. Se lasă să se gătească încă 20-25 de minute, ungându-se des. Se scoate spata de miel umplută și se așază pe un platou de servit. Turnați bulionul de gătit într-o cratiță. Se reduce cu aproximativ o treime. Se unge carnea de miel cu acest bulion.
Dacă a rămas ceva, această spată de miel merge foarte bine ca și carne rece cu o salată.

Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei