Ascultă Radio Antena Satelor Live

Reteta zilei

Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)
Reteta zilei 17 Ianuarie 2015, 19:44

Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)

"Placinta dobrogeana cu branza e numai una, n-are zahar, si se mananca numai cu iaurt." Da, dar retetele sunt mai multe. Iar...

Plăcintă dobrogeană (două rețete cu dichis)
Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)
Reteta zilei 17 Ianuarie 2015, 06:33

Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)

Când am trecut de poarta Palatului Elisabeta, nici nu bănuiam experienţa inedită de care voi avea partea. Pornind de la...

Ruladă cu brânză și stafide (rețetă rucăreană)
Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)
Reteta zilei 16 Ianuarie 2015, 19:30

Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)

Este zi post şi, avea să îmi spună unul dintre amicii mei, istoricul literar Mircea Coloşenco, "teama cea mare a gospodinei...

Morcovi pentru zi de post (rețete din „Dictatura gastronomică”)
Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)
Reteta zilei 15 Ianuarie 2015, 02:34

Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)

„Racii” (ardei roșii, ziși și „ardei țigănești”, asemănători cu kapia, dar cu coaja mai subțire) se bagă în apă caldă să se...

Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)
Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman
Reteta zilei 11 Ianuarie 2015, 11:50

Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman

Nu este o plăcintă umplută. Și, cu toate că e „de Brăila”, această rețetă aduce mult cu o variantă la „mlechnița”...

Brânzoaice de Brăila, după rețeta lui Radu Anton Roman
Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț
Reteta zilei 10 Ianuarie 2015, 05:52

Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț

Avea dreptate un prieten. Daca vrei sa-ti faci pofta de mancare, stai si priveste pentru cateva minute vitrina unei...

Ștrudel de mere - rețetă veche săsească, din Criț
Poroniu, ca pe Arieș
Reteta zilei 09 Ianuarie 2015, 08:00

Poroniu, ca pe Arieș

Pe Valea Arieşului, socăciţele se mândresc cu preparatele lor deosebite de cele pregătite în alte părţi ale judeţului Alba,...

Poroniu, ca pe Arieș
Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)
Reteta zilei 08 Ianuarie 2015, 02:00

Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)

Înainte de a se numi Rimetea, satul a purtat alte trei nume, care amintesc de cele trei etnii ce sunt legate de istoria lui....

Sac de cenuşă (rețetă veche din Rimetea)