-

Actualitatea agricola

Doar 22% din laptele produs de fermierii români ajunge să fie procesat în fabricile locale, conform unui studiu rea­lizat de Eurostat, România înregistrând astfel cea mai mare ruptură între fermă şi fabrică la nivel european.

Crescătorii de ovine care vor să valorifice producţia primară sau produsele obţinute prin procesarea producţiei primare trbuie să fie spijiniţi pentru a obţine de la Directiile Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (DSVSA) judeţene document de înregistrare pentru vânzare cu amănuntul, document care stabileşte: codul producătorului, produsele care se valorifică, cantitatea, locul de comercializare şi aria de distribuţie, arata Colegiul Medicilor Veterinari din Judeţul Sibiu.

Cu un procent de acizi graşi nesaturaţi ce ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau somon, carnea de porc Mangaliţa redevine în topul preferinţelor românilor.