-

Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă ''Crăciunul la români''

Peste 15 formaţii folclorice şi grupuri de colindători din ţară şi din Republica Moldova vor participa la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă ''Crăciunul la români'', care se va desfăşura în perioada 9-15 decembrie la Sfântu Gheorghe.

Festivalul a început luni, iar în primele patru zile vor avea loc o serie de miniconcerte de colinde susţinute de copii de la mai multe unităţi de învăţământ din oraş la Catedrala Ortodoxa din Sfântu Gheorghe.

Vineri seara este programat un recital de colinde la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, iar sâmbătă, la Catedrala Ortodoxă din municipiu va avea loc prezentarea tuturor formaţiilor invitate şi un scurt concert de colinde, urmate de o paradă a portului popular în centrul municipiului, precum şi un spectacol de colinde şi obiceiuri de iarnă.

Spectacolul de gală va avea loc de la ora 15 în sala de sport a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", urmat duminică, de o reprezentaţie la Casa de Cultură din Târgu Secuiesc.

Festivalul, organizat de Fundaţia "Mihai Viteazul", are ca scop păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă ale românilor, iar intrarea la toate spectacolele este gratuită.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite