Banat Brunch în gospodăria ciobăniţei de la Margina
Banat Brunch ajunge săptămâna aceasta în localitatea timişeană Margina, unde turiştii vor avea ocazia să încerce produsele locale direct din gospodăriile localnicilor.
![Banat Brunch în gospodăria ciobăniţei de la Margina](https://www.antenasatelor.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.antenasatelor.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2021%2F6%2F29%2F27987%2F1677756193-03cf057a.jpg&w=960&h=540&c=1)
29 Iunie 2021, 08:30
Sub genericul Banat Brunch la Stână, sâmbătă aceasta este programată o nouă ieşire în aer liber în cadrul căreia vor avea loc activităţi şi ateliere în gospodăria ciobăniţei. Printre acestea se numără adusul oilor la stână; tunsul oilor; mulsul oilor şi un atelier de opincărit.
După-amiază, participanţii sunt invitaţi la o tură la Biserica de lemn din Margina. Meniul este unul specific şi cuprinde ceaun cu carne de porc şi mămăligă; murături de casă; bulz; pâine de casă; cremă de brânză şi urdă cu verdeţuri; jintiţă; prăjitură cu cireşe; morândău; socată; limonada din flori de salcâm. Banat Brunch este un proiect prin care puteţi cunoaşte mai bine satul, obiceiurile şi mâncarea din zonă. Este o iniţiativă comună a mai multor organizaţii, iar de doi ani este demarat şi în Banat, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Judeţul Timiş.
Mai multe informaţii se găsesc pe pagina eat-local.ro.
RADOR
Foto: https://www.facebook.com/Banat-Brunch-297388264264085