Tradiții și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor, de pe Valea Hârtibaciului și din Țara Secașelor
Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână evenimentul Tradiții și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor, de pe Valea Hârtibaciului și din Țara Secașelor.
20 Octombrie 2023, 13:30
Evenimentul va avea loc duminică, 22 octombrie, începând cu ora 11:00, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber.
Aici își vor prezenta moștenirea culturală comunitățile din Hoghilag de pe Valea Târnavelor, comuna Chirpăr de pe Valea Hârtibaciului și reprezentanți din Țara Secașelor.
Vor fi prezenți aici 10 bucătari și 6 producători tradiționali din cele trei zone din județul Sibiu, care vor pregăti rețete ca tocana de Hoghilag (carne de porc și cartofi) și lichiu cu prune, tocană de noatin ca la Chirpăr și ciorbă de vițel & varză cu ciolan și ciorbă acră de pe Țara Secașelor.
Începând cu ora 12.00, reprezentanții comunităților vor prezenta un program de cântece și dansuri, deoarece sărbătorile erau îmbelșugate de joc și voie bună.
Vor susține prestații artistice pe scenă:
- reprezentanții comunei Hoghilag, membrii ai grupului vocal "Mugurași de pe Târnavă", grup înființat la Hoghilag în urmă cu 8 ani, având-o ca profesor coordonator pe doamna Luminița Maria Dejan. Aceștia vor susține un recital care va cuprinde cântece din zona Târnavei Mari dar și din alte zone etnofolclorice.
- de pe Țara Secașelor, frumusețea tradiției populare va fi pusă în scenă de Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor. Alături de dansatori, va urca pe scenă și solistul Robert Cetean care ne va încânta cu cântecele lui. Ansamblul își desfașoară activitatea sub îndrumarea artistică a instructorilor Roxana și Stefan Radu.