-

Cetăţenii italieni pot merge la mare

Situaţia continuă să rămână stabilă în mai multe ţări europene, unde autorităţile se concenterază acum pe relansarea economiei şi turismului.

Premierul britanic Boris Johnson ia în calcul noi măsuri de relaxare, inclusiv în ceea ce priveşte nunţile şi mesele servite afară, în timp ce în Italia cetăţenii pot merge de astăzi la mare, iar guvernul face eforturi pentru atragerea turiştilor străini. Elena Postrelnicu transmite de la Roma:
„În Italia, acesta este primul sfârşit de săptămână cu adevărat liber în care cetăţenii pot sta chiar şi la plajă la mare. Autostrăzile spre litoral, dar şi spre munte sunt aglomerate deja. Doar la Rimini, zonă foarte căutată de turiştii străini, plajele au rămas destul de goale, fiind ocupate de localnici. În plus, în nordul Peninsulei şi chiar şi în Veneţia au apărut primii turişti germani, veniţi în maşini. Totodată, au început să apară şi solicitări de rezervări pentru această vară în hoteluri. În Franţa, Germania, Elveţia şi Slovenia se concretrizează tot mai mult deschiderea totală a frontierelor faţă de Italia, de la 15 iunie, a anunţat aseară, pe reţelele de socializare, ministrul de externe Luigi Di Maio, după revenirea din Ljubljana, unde s-a întâlnit cu omologul său sloven. Rămân însă alte 18 state, printre care şi Danemarca, Finlanda, Polonia, România şi Rusia, care intenţionează să îşi reia zborurile spre aeroporturile din Peninsulă abia la începutul lunii iulie.”

RADOR
Foto: Pixabay