-

Cei care practică jogging în aer liber - exceptaţi de la portul măştii

Premierul Ludovic Orban a declarat că persoanele care practică jogging vor putea fi exceptate de la portul măştii de protecţie sanitară, cu condiţia de a nu interacţiona cu alte persoane.

El a spus că eventuale alte restricţii, precum interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, vor putea decise după ce se vor vedea efectele măsurilor luate până acum.

Potrivit premierului, decizii privind alte restricţii se vor lua după ce se vor constata rezultatele măsurilor dispuse până acum.

Totodată, el a indicat că trebuie văzut care sunt efectele restricţionării circulaţiei pe timp de noapte în alte ţări, menţionând că, în special, adolescenţii sunt activi după ora 23,00.

'Când vom avea ceva pe tema asta vom anunţa. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte ţări, pentru că măsura se aplică în alte ţări. Vrem să vedem dacă există efecte în alte ţări. Ştiţi că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte afectează mai puţin populaţia matură, în special adolescenţii sunt cei care sunt activi după ora 23,00. Dar, să vedem efectele în alte ţări. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante: trecerea învăţământului în sistem online, portul obligatoriu al măştilor, închiderea teatrelor, instituţiilor de spectacol cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor. Sunt măsuri care reduc interacţiunea socială şi care noi considerăm că vor genera efecte', a adăugat Ludovic Orban.

El a completat că nu se mai permite organizarea de evenimente private - nunţi, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spaţii de evenimente şi restaurante, deoarece anchetele epidemiologice au arătat că acestea erau pe primul loc ca şi cauză a infectării cu COVID-19. 'Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spaţii private astfel de petreceri. Sfatul nostru este să se abţină, inclusiv tinerii, adolescenţii de a participa la aceste petreceri', a transmis prim-ministrul.

Potrivit acestuia, efectele măsurilor luate se văd în Bucureşti. 'Se vede la Bucureşti că deocamdată stăm pe un platou, nu au mai crescut numărul de cazuri', a indicat Orban.

Sursa: agerpres

Foto: pixabay

Articole înrudite