-

Mai multe bănci anunţă deja că aşteaptă clienţii pentru credite prin programul Noua Casă de garantare guvernamentală a împrumuturilor pentru locuinţe.

Autorităţile spun că formula de anul aceasta aduce multe avantaje. Nivelul de garantare ajunge până la 140.000 de euro, ceea ce permite oamenilor să cumpere locuinţe mai mari, tendinţă care se observă deja pe piaţa imobiliară, în contextul schimbările aduse de pandemie. Şi este cel mai avantajos tip de credit ipotecar de pe piaţă acuma, a precizat directorul general al Fondului de Garantare, Dumitru Nancu: „Dobânda este cea mai mică de pe piaţă - 2% plus ICCR, indicele de consum, la trei luni, deci maxim 2% plus ICCR.”
Cât priveşte ratele, acestea nu vor fi mai mari, spune Dumitru Nancu: „Nu, pentru că, pentru prima dată, Guvernul României, Ministerul de Finanţe a scăzut comisionul de administrare, cel care se plătea Fondului de Garantare. Dacă anul trecut era 0,4, anul acesta este de 0,3, ceea ce înseamnă la un total - am făcut impactul pe buget - la un total de 1,5 miliarde, practic scade costul cu aroximativ 1 milion.”
Directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor, într-un interviu realizat de Daniela Petrican. Autorităţile mai spun că anul acesta 20.000 de români ar putea fi beneficiari ai programului Noua Casă. Fondul de Garantare este 1,5 miliarde de lei la care se adaugă sume rămase de anul trecut.

RADOR
Foto: Pixabay