-

15 persoane din satul bistriţean Şanţ au rămas de azi noapte pe drumuri pentru că, patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări și s-au făcut scrum.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă, o femeie de 44 de ani și un bărbat de 74 de ani au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală din partea paramedicilor SMURD la fața locului, fără a fi necesar transportul acestora la spital.

În cele patru case mistuite de flăcări locuiau 15 persoane, copii și adulți, care s-au autoevacuat în condiții de siguranță.

Intervenția a fost concentrată pe două obiective mari: protejarea vecinătăților, în situația în care incendiul a fost anunțat în faza în care se manifesta generalizat, pe toată suprafața afectată, cu flăcări înalte de câțiva metri, respectiv localizarea și lichidarea focarelor.

Construcțiile erau realizate din lemn și alte materiale ușor combustibile, fără distanță de siguranță între ele, fapt ce a determinat propagarea rapidă a flacarilor în condiții de vânt.

Mobilizarea persoanelor care locuiau în cele patru imobile, a vecinilor și realizarea primei intervenții de către componenta voluntară din localitate (SVSU) au avut un rol extrem de important în salvarea de vieților, limitarea extinderii incendiului și protejarea vecinătăților”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN.

La o primă estimare, suprafață totală desfășurată afectată de incendiu este de aproximativ 2000 mp.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire însă probalitatea unui scurt circuit electric e tot mai posibilă.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com