-

Gastronomie

Tu știi că zahărul se face dn sfecla… de zahăr și din trestie… de zahăr. Există însă și alte plante din care miracolul dulce este extras!

Cine era „cafegi-bașa” sau „vel-cafegiu”, adică... mai-marele cafegiilor din Valahia, mă lămurește, din pagina unei cărți din veacul trecut, istoricul George Potra: „slujbașul domnesc, care avea în grija lui cafeaua, zahărul și întreg inventarul necesar, precum și obligația de a servi cafeaua, era numit cafegi-bașa sau vel-cafegiu și își avea un loc precis în alaiul ce primea sau însoțea pe Domn în anumite ocazii”...

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi deţinătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale, inclusiv din Romania, a publicat pe site-ul oficial trei recorduri mondiale obţinute de compania Cotnari SA, informează un comunicat al companiei.

Pagina 1 din 207