Ascultă Radio Antena Satelor Live

Friptură de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor, este o rețetă simplă dar gustoasă și care este preferată de foarte multe persoane.

06 August 2015, 04:29


Gospodinele prefera reteta de pui cu legume la cuptor pentru ca este un preparat 2 in 1: friptura suculenta de pui si garnitura de legume. Aceasta combinatie este nemaipomenit de utila cand vreti ceva mai simplu de gatit. Condimentati puiul si il puneti la cuptor, curetati si spalati legumele.

Ingrediente

– piper dupa gust
-12 g rozmarin
– sare dupa gust
– 40 ml ulei – dedurizat la temperatura camerei
– 2 morcovi
– 2 ardei
– 250 g cartofi
– 1 pui mare sau 2 pui mici

Preparare friptura de pui cu legume la cuptor

Se spala si se usuca puiul. Se freaca in interior cu sare, piper si boia de ardei, dupa care se unge bine cu unt.

Adaugati rozmarin. Se pune carnea de pui intr-un vas de copt si se coace la 220 de grade aproximativ 10 minute.

In acest timp, feliati cartofii, morcovii si ardeii, dupa care se prajesc usor in grasime – suficient pentru a dobandi o crusta luminoasa, dar nu total gatiti.

Puneti legumele in tigaie in jurul puiului. Adaugati sare usor si se adauga aproximativ 1 ceasca apa.

Reduceti cuptorul la 180 de grade si se coace inca 40 de minute. Pofta buna!

Sursa: bewoman.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea