Ascultă Radio Antena Satelor Live

Friptură de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor, este o rețetă simplă dar gustoasă și care este preferată de foarte multe persoane.

06 August 2015, 04:29


Gospodinele prefera reteta de pui cu legume la cuptor pentru ca este un preparat 2 in 1: friptura suculenta de pui si garnitura de legume. Aceasta combinatie este nemaipomenit de utila cand vreti ceva mai simplu de gatit. Condimentati puiul si il puneti la cuptor, curetati si spalati legumele.

Ingrediente

– piper dupa gust
-12 g rozmarin
– sare dupa gust
– 40 ml ulei – dedurizat la temperatura camerei
– 2 morcovi
– 2 ardei
– 250 g cartofi
– 1 pui mare sau 2 pui mici

Preparare friptura de pui cu legume la cuptor

Se spala si se usuca puiul. Se freaca in interior cu sare, piper si boia de ardei, dupa care se unge bine cu unt.

Adaugati rozmarin. Se pune carnea de pui intr-un vas de copt si se coace la 220 de grade aproximativ 10 minute.

In acest timp, feliati cartofii, morcovii si ardeii, dupa care se prajesc usor in grasime – suficient pentru a dobandi o crusta luminoasa, dar nu total gatiti.

Puneti legumele in tigaie in jurul puiului. Adaugati sare usor si se adauga aproximativ 1 ceasca apa.

Reduceti cuptorul la 180 de grade si se coace inca 40 de minute. Pofta buna!

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras