Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gastronomie

Cerere mare de mici pentru minivacanţa de 1 Mai
Gastronomie 30 Aprilie 2023, 18:59

Cerere mare de mici pentru minivacanţa de 1 Mai

Cererea de mici pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu 30% faţă de anul trecut, estimează Asociaţia Română a...

Cerere mare de mici pentru minivacanţa de 1 Mai
Grill Fest, la Constanța, în minivacanţa de 1 Mai
Gastronomie 20 Aprilie 2023, 10:53

Grill Fest, la Constanța, în minivacanţa de 1 Mai

Grill Fest este petrecerea anunţată de Primăria Constanţa pentru minivacanţa de 1 Mai, eveniment care se va desfăşura pe...

Grill Fest, la Constanța, în minivacanţa de 1 Mai
Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gilmindi / Pâine de casă cu nucă
Gastronomie 05 Martie 2023, 19:50

Gilmindi / Pâine de casă cu nucă

Gilmindi este o pâine prajită de casă comună în Asia Centrală. Este un fel de mâncare care poate fi găsit (și) în sudul...

Gilmindi / Pâine de casă cu nucă
Alimente pe care le puteți cumpăra acum și mânca și peste 20 de ani!
Gastronomie 17 Februarie 2023, 11:26

Alimente pe care le puteți cumpăra acum și mânca și peste 20 de ani!

Când supermarketurile au fost brusc goale în timpul pandemiei, a fost deosebit de important să ai o rezervă de alimente...

Alimente pe care le puteți cumpăra acum și mânca și peste 20 de ani!
5 garnituri pe care să nu le comanzi niciodată la restaurant
Gastronomie 13 Februarie 2023, 16:29

5 garnituri pe care să nu le comanzi niciodată la restaurant

Pentru a rămâne sănătos și a-ți asigura o bătrânețe mai senină, dieta este unul dintre punctele cheie și factorii majori. În...

5 garnituri pe care să nu le comanzi niciodată la restaurant
Cum să pregătești ghimbir confiat
Gastronomie 31 Ianuarie 2023, 13:20

Cum să pregătești ghimbir confiat

Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din...

Cum să pregătești ghimbir confiat
Prăjitura cu iaurt
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:53

Prăjitura cu iaurt

Sincer, nu am auzit până acum de cineva căruia să nu-i placă Prăjitura cu iaurt. E delicioasă, se pregătește ușor și nici nu...

Prăjitura cu iaurt
Șuberek de Dobrogea
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:50

Șuberek de Dobrogea

Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut...

Șuberek de Dobrogea
Musaca de cartofi cu carne de pui
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:48

Musaca de cartofi cu carne de pui

Pentru astăzi v-am rezervat o delicioasă rețetă de musaca cu carne de pui. Nu este greu de facut și poate fi oricând varianta...

Musaca de cartofi cu carne de pui
Pui la rotisor
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:46

Pui la rotisor

Iata o rețetă foarte gustoasă și consistentă, care poate fi preparată în casă, dar va avea gustul puiului de la rotiserie!

Pui la rotisor
Prăjitura diplomat cu fructe
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:41

Prăjitura diplomat cu fructe

Va recomandăm o prăjitură delicioasă, aromată, fresh și care va fi pe placul tuturor: Prăjitura diplomat cu fructe.

Prăjitura diplomat cu fructe
Orez sârbesc. O rețetă din Balcani
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:37

Orez sârbesc. O rețetă din Balcani

Iată o delicioasă rețetă de post, specifică mai tuturor popoarelor din Balcani, care au împrumutat-o de la otomani. Nu e însă...

Orez sârbesc. O rețetă din Balcani
Pizza cu ciuperci și cașcaval
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:35

Pizza cu ciuperci și cașcaval

Iată o rețetă de pizza cu ciuperci și cașcaval, ușor de preparat și pe placul tuturor. Nu trebuie decât să urmăriți întocmai...

Pizza cu ciuperci și cașcaval
Rulouri de pui în bacon
Gastronomie 26 Ianuarie 2023, 12:30

Rulouri de pui în bacon

Iată o rețetă pe care o puteți încerca: rulouri de pui în bacon. Nu e greu de pregătit și faci față cu ea și dinaintea celor...

Rulouri de pui în bacon
Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde
Gastronomie 22 Ianuarie 2023, 10:34

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde

Tarta cu iaurt și lămâie verde e răcoritoare și nu are prea multe calorii, fapt pentru care este recomandată pentru mesele de...

Tartă cu iaurt, afine și lămâie verde
Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci
Gastronomie 20 Ianuarie 2023, 19:00

Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci

Iată o rețetă de mâncare de post cu fasole, mazăre verde și ciuperci. Deși suntem în Câșlegi, creștinii nu sunt scutiți de...

Mâncare de post pentru zilele de vineri, cu fasole, mazăre verde și ciuperci
Care este secretul unei cafele foarte aromate
Gastronomie 20 Ianuarie 2023, 13:57

Care este secretul unei cafele foarte aromate

Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un...

Care este secretul unei cafele foarte aromate
Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor
Gastronomie 03 Noiembrie 2022, 11:47

Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor

Fundaţia Şinca din Oradea organizează sâmbătă, 5 noiembrie, Sărbătoarea Găluştelor. Acesta este dedicată în special...

Refugiaţii ucraineni din Oradea gătesc la Sărbătoarea Găluştelor
Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari
Gastronomie 22 Septembrie 2022, 05:29

Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari

La Năvodari, va avea loc în acest weekend a patra ediţie a Festivalului Peştelui. Evenimentul va avea loc în zona Pieţei de...

Festivalul Peştelui va avea loc, la Năvodari
Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș
Gastronomie 26 August 2022, 14:53

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș

Duminică, 28 august, în comuna Boțești din Argeș, localitate numită și "patria fructelor", pentru bogăția fructelor...

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș
Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa
Gastronomie 10 Iunie 2022, 04:45

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa

Ruga şi Festivalul Tocăniţei se desfăşoară în zilele de Rusalii în localitatea timişeană Dumbrăviţa.

Ruga şi Festivalul Tocăniţei, de Rusalii, la Dumbrăviţa
Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi
Gastronomie 13 Ianuarie 2022, 08:52

Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi

În cadrul atelierului de microproducţie bere al Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) a...

Berea cu aromă de ciocolată şi cafea, realizată la USV Iaşi
Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 22:57

Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei

Stând aşezată între blândele coline ale Bucovinei, zidită parcă pentru a înfrunta înălţimile, Mănăstirea Dragomirna, ctitorie...

Sfaturi culinare de la măicuțele din Mitocul Dragomirnei
Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 18:06

Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării

Ce perioadă din an poate fi mai potrivită pentru a vorbi despre afumarea produsele din carne, dacă nu cea a sărbătorilor de...

Cum afumăm produsele din carne? Ce esență de lemn e mai potrivită afumării
Câteva istorii și rețete de Ignat
Gastronomie 20 Decembrie 2021, 06:34

Câteva istorii și rețete de Ignat

La 20 decembrie, când este Ignatul, încep a se tăia porcii, după cum cere datina. Apropierea de Crăciun nu este deloc...

Câteva istorii și rețete de Ignat
Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)
Gastronomie 05 Decembrie 2021, 11:45

Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)

Aroma acestei prăjituri o să-l aducă pe Moș Nicolae în toate casele, pentru că amestecul de caramel, portocală și vanilie...

Prăjitura lui Moș Nicolae (rețete românești pe gustul tău)
Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc
Gastronomie 03 Decembrie 2021, 08:38

Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc

Un desert savuros care a stârnit pasiuni la Curtea Otomană, un ingredient care a şters frontierele şi a ajuns cunoscut în...

Mai e loc pentru... lokum? Istoria unui desert turcesc
Legenda indiană  a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului
Gastronomie 01 Decembrie 2021, 08:48

Legenda indiană a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului

Gustul dulce-acrişor al fructelor de tamarind este un răsfăţ pentru amatorii de esenţe exotice, inedite, pentru cei cărora le...

Legenda indiană a tamarindului, care ar ascunde noaptea duhurile pământului
Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului
Gastronomie 29 Octombrie 2021, 08:55

Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului

„De n-ar și horincă-n sat/ Nișiodată n-aș și bat/ Dar așa horincă este/Eu la lume-s de poveste..."

Cum se prepară horinca în Țara Năsăudului
„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural
Gastronomie 23 Octombrie 2021, 05:36

„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural

Proiectul agroturistic „Mic Dejun la Margina” a obţinut locul al treilea în cadrul concursului Destinaţia 2021 pentru Turism...

„Mic Dejun la Margina”, premiat de Reţeaua Europeană de Turism Cultural
Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească
Gastronomie 31 Mai 2021, 18:56

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți...

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească
De unde vin lasagna?
Gastronomie 31 Mai 2021, 18:38

De unde vin lasagna?

Lasagna nu reprezintă altceva decât paste foarte late. Originea lor este îndepărtată, ele datează din Antichitate. Grecii și...

De unde vin lasagna?
Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?
Gastronomie 31 Mai 2021, 16:26

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?

Copiilor le place ciocolata albă și poate și dumneavoastră. Este la modă tocmai datorită laturii sale regresive. Dar este...

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?
Zahărul de palmier – o minune tropicală
Gastronomie 31 Martie 2021, 19:38

Zahărul de palmier – o minune tropicală

Tu știi că zahărul se face dn sfecla… de zahăr și din trestie… de zahăr. Există însă și alte plante din care miracolul dulce...

Zahărul de palmier – o minune tropicală
Cum și când a ajuns cafeaua „la valahi”
Gastronomie 25 Martie 2021, 15:11

Cum și când a ajuns cafeaua „la valahi”

Cine era „cafegi-bașa” sau „vel-cafegiu”, adică... mai-marele cafegiilor din Valahia, mă lămurește, din pagina unei cărți din...

Cum și când a ajuns cafeaua „la valahi”
Trei recorduri mondiale obţinute de Cotnari, publicate pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale
Gastronomie 24 Martie 2021, 14:28

Trei recorduri mondiale obţinute de Cotnari, publicate pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi...

Trei recorduri mondiale obţinute de Cotnari, publicate pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale
„Prăjiturele” cu glazură de istorie. 5 rețete de cofeturi din alt veac
Gastronomie 24 Februarie 2021, 11:21

„Prăjiturele” cu glazură de istorie. 5 rețete de cofeturi din alt veac

Nici nu vă imaginați câte lucruri minunate veți descoperi pornind de la un meniu. Puteți afla o mulțime de informații despre...

„Prăjiturele” cu glazură de istorie. 5 rețete de cofeturi din alt veac
Rețete vânătorești de prin satele săsești
Gastronomie 23 Februarie 2021, 20:38

Rețete vânătorești de prin satele săsești

Mă-ndemn adeseori să iau la pas satele săsești din „arcul interior” al Carpaților. Caut rețetele de odinioară, păstrate cu...

Rețete vânătorești de prin satele săsești
Istoria preparatelor culinare: Potage à la St. Germain (sec. XVIII)
Gastronomie 23 Februarie 2021, 06:37

Istoria preparatelor culinare: Potage à la St. Germain (sec. XVIII)

Termenul „à la St. Germain” se referă la garnitura de mazăre verde (boabele se pasează ori se zdrobesc, pentru a se obține un...

Istoria preparatelor culinare: Potage à la St. Germain (sec. XVIII)
Istoria preparatelor culinare: Consommé à la royale (secolul XVIII)
Gastronomie 23 Februarie 2021, 06:30

Istoria preparatelor culinare: Consommé à la royale (secolul XVIII)

Consomeul nu este o supă sau o simplă fiertură, așa cum se face în mai toate casele, fără finețuri și desăvârșiri gustative....

Istoria preparatelor culinare: Consommé à la royale (secolul XVIII)
Istoria preparatelor culinare: Timbales milanaises (secolul XIX)
Gastronomie 23 Februarie 2021, 06:23

Istoria preparatelor culinare: Timbales milanaises (secolul XIX)

Combinație stranie de aluat de tartă și macaroane, timbala milaneză cunoaște azi o simplificare a rețetei care o face...

Istoria preparatelor culinare: Timbales milanaises (secolul XIX)
Veneția, Al Pacino și bucătăria din Gheto Vechio
Gastronomie 24 Ianuarie 2021, 14:35

Veneția, Al Pacino și bucătăria din Gheto Vechio

Veneția l-a onorat de nenumărate ori pe Pacino. O merita. Și ca actor, ca regizor, și ca... neguțător venețian. Mă rog, ca...

Veneția, Al Pacino și bucătăria din Gheto Vechio
„Cartea bucătăriei mele” sau... despre gastronomie, cu umor
Gastronomie 23 Ianuarie 2021, 16:13

„Cartea bucătăriei mele” sau... despre gastronomie, cu umor

Nu spun că sunt întotdeauna de acord cu enunţurile autorului vizavi de originea unor preparate, dar trebuie să-i recunosc lui...

„Cartea bucătăriei mele” sau... despre gastronomie, cu umor