Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...
Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...
Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...
V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...
Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...
“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...
Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...
Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...
În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...
Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...
Răscolind prin rafturile de carte veche culinară, am dat peste volumaşul unei jurnaliste “de gastro” din anii interbelici.
Cererea de mici pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu 30% faţă de anul trecut, estimează Asociaţia Română a...
Grill Fest este petrecerea anunţată de Primăria Constanţa pentru minivacanţa de 1 Mai, eveniment care se va desfăşura pe...
Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...
Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...
Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...
Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...
Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...
Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...
Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...
Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.
Gilmindi este o pâine prajită de casă comună în Asia Centrală. Este un fel de mâncare care poate fi găsit (și) în sudul...
Când supermarketurile au fost brusc goale în timpul pandemiei, a fost deosebit de important să ai o rezervă de alimente...
Pentru a rămâne sănătos și a-ți asigura o bătrânețe mai senină, dieta este unul dintre punctele cheie și factorii majori. În...
Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din...
Sincer, nu am auzit până acum de cineva căruia să nu-i placă Prăjitura cu iaurt. E delicioasă, se pregătește ușor și nici nu...
Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut...
Pentru astăzi v-am rezervat o delicioasă rețetă de musaca cu carne de pui. Nu este greu de facut și poate fi oricând varianta...
Iata o rețetă foarte gustoasă și consistentă, care poate fi preparată în casă, dar va avea gustul puiului de la rotiserie!
Va recomandăm o prăjitură delicioasă, aromată, fresh și care va fi pe placul tuturor: Prăjitura diplomat cu fructe.
Iată o delicioasă rețetă de post, specifică mai tuturor popoarelor din Balcani, care au împrumutat-o de la otomani. Nu e însă...
Iată o rețetă de pizza cu ciuperci și cașcaval, ușor de preparat și pe placul tuturor. Nu trebuie decât să urmăriți întocmai...
Iată o rețetă pe care o puteți încerca: rulouri de pui în bacon. Nu e greu de pregătit și faci față cu ea și dinaintea celor...
Tarta cu iaurt și lămâie verde e răcoritoare și nu are prea multe calorii, fapt pentru care este recomandată pentru mesele de...
Iată o rețetă de mâncare de post cu fasole, mazăre verde și ciuperci. Deși suntem în Câșlegi, creștinii nu sunt scutiți de...
Multe persoane consumă cafeaua adaugând zahăr şi lapte, dar există şi cele care preferă să adauge sare şi se pare că au un...
Fundaţia Şinca din Oradea organizează sâmbătă, 5 noiembrie, Sărbătoarea Găluştelor. Acesta este dedicată în special...
La Năvodari, va avea loc în acest weekend a patra ediţie a Festivalului Peştelui. Evenimentul va avea loc în zona Pieţei de...
Duminică, 28 august, în comuna Boțești din Argeș, localitate numită și "patria fructelor", pentru bogăția fructelor...
Ruga şi Festivalul Tocăniţei se desfăşoară în zilele de Rusalii în localitatea timişeană Dumbrăviţa.
În cadrul atelierului de microproducţie bere al Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) a...
Stând aşezată între blândele coline ale Bucovinei, zidită parcă pentru a înfrunta înălţimile, Mănăstirea Dragomirna, ctitorie...
Ce perioadă din an poate fi mai potrivită pentru a vorbi despre afumarea produsele din carne, dacă nu cea a sărbătorilor de...
La 20 decembrie, când este Ignatul, încep a se tăia porcii, după cum cere datina. Apropierea de Crăciun nu este deloc...
Aroma acestei prăjituri o să-l aducă pe Moș Nicolae în toate casele, pentru că amestecul de caramel, portocală și vanilie...
Un desert savuros care a stârnit pasiuni la Curtea Otomană, un ingredient care a şters frontierele şi a ajuns cunoscut în...
Gustul dulce-acrişor al fructelor de tamarind este un răsfăţ pentru amatorii de esenţe exotice, inedite, pentru cei cărora le...
„De n-ar și horincă-n sat/ Nișiodată n-aș și bat/ Dar așa horincă este/Eu la lume-s de poveste..."
Proiectul agroturistic „Mic Dejun la Margina” a obţinut locul al treilea în cadrul concursului Destinaţia 2021 pentru Turism...
În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți...
Lasagna nu reprezintă altceva decât paste foarte late. Originea lor este îndepărtată, ele datează din Antichitate. Grecii și...