Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă cu carne - reţetă franţuzească

Timp de preparare: 40 de minute

09 Octombrie 2015, 05:11

Ingrediente: 1-2 cartofi medii, curăţaţi, 250 g de carne de vită tocată, 250 g de carne de porc tocată, 2-3 căţei de usturoi, mărunţiţi, ½-1 ceapă tăiată, 1/4 cană de apă, ½-1 linguriţă de muştar pudră, ½-1 linguriţă de cimbru uscat, 1 linguriţă de sare, piper negru după gust, piper roşu după gust, 2 foi de dafin, măghiran, 1 pachet foietaj, hârtie de copt, opţional: câteva linguri de făină.

1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade şi apucă-te să fierbi cartoful/cartofii, până ce devin moi. Mărunţeşte-i ca pentru piure şi lasă-i deoparte.

2. Între timp, începe să pregăteşti mixul delicios de carne. Amestecă într-un bol carnea tocată de porc şi de vită şi adăugă usturoiul, ceapa şi apă. Asezonează cu muştarul pudră şi condimentele (sarea, piperul, cimbrul, măghiranul şi foile de dafin).

Poţi să intensifici consistenţa aluatului adăugând un pic de făină;

3. Pune compoziţia la foc mediu, amestecând continuu, astfel încât savorile să se întrepătrundă. Adăugă cartoful mărunţit şi umplutura e gata.

4. Înveleşte tava în hârtie de copt şi întinde o foaie din foietaj. Umple-o cu mixul de carne şi acoper-o cu a doua, având grijă să tasezi la capete cu furculiţa şi să îndepărtezi orice exces.

5. Coace în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră, până ce plăcinta devine rumenă şi apetisantă!

Sursa: monitorulbt.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea