Care sunt organele fără de care omul nu poate trăi
Superbul proiect al Creatorului privind alcătuirea organismului omenesc a prevăzut ca unele organe să fie prevăzute cu o rezervă importantă de capacitate.

28 Ianuarie 2020, 15:12
De asemenea, unele organe nu pot lipsi din ansamblul organismului, în timp ce alte organe pot fi scoase, nu condiţionează mersul stării de sănătate.
Aparatul reno-urinar are o misiune decisivă, el cenzurează elementele care trebuie să rămână în organism vizavi de toxinele pe care le-a „filtrat” şi pe care le îndepărtează prin urină.
Rinichii sunt prevăzuţi cu o importantă rezervă de capacitate.
Omul poate trăi chiar dacă un rinichi este scos, ba mai mult, capacitatea renală este atât de acoperitoare, încât omul supravieţuieşte şi cu doar jumătate din capacitatea celuilalt rinichi rămas.
Şi sistemul respirator are rezervă de capacitate, omul se descurcă chiar dacă o parte dintr- un plămân a fost îndepărtată.
Din motive medicale, tiroida se scoate, pacientul va lua hormoni tiroidieni toată viaţa din cutie. Dar, dacă se poate, e de dorit să fie lăsată pe loc o porţiune de tiroidă şi să se extirpe restul.
În caz de cancer al laringelui în fază gravă, se scoate tot laringele, dar omul se va hrăni printr-un tub plantat în gât, nu va mai putea vorbi şi va lipi un aparat de zona gâtului rezultând o voce artificială ca de robot sau îşi va antrena aerul din stomac să fie dirijat şi pentru o vorbire precum ventrilocii.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com