Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor
Îi auzi pe mulţi bucurându-se că „fac un grătar”. E un fel de culme a relaxării și ei cred că asta înseamnă sănătate. Alţii cred că au găsit soluţia slăbitului: să mănânce pâinea prăjită.

07 Iulie 2020, 13:09
Eroare în ambele cazuri.
Mai toată lumea consultă tabelele cu zestrea de calorii a unor alimente şi caută o preparare a mâncărurilor cât mai eficientă în sărăcirea caloriilor.
O legendă greşită e şi aceea cum că, pentru a slăbi, e bine să mănânci pâine prăjită. În procesul de prăjire, pâinea pierde apa şi devine mai bogată în carbohidraţii de evitat.
Oricum, pâinea e bogată în carbohidraţi, are 40%, dar eliminând apa prin prăjire, carbohidraţii ajung la 90% în aceeași cantitate de pâine prăjită.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay