-

Rețeta zilei: Supă ceangăiască

Ceangăii sunt un grup etnografic și lingvistic cu orgini controversate, ale cărui comunități se găsesc azi în trei regiuni diferite ale României: în Moldova, în județele Bacău-Neamț-Iași; în zona mai restrânsă a Ghimeșului (în județul Bacău, către granița cu Ținutul Secuiesc) și în Țara Bârsei, în zona cunoscută sub denumirea „Șapte Sate”.

Dintre rețetele specifice comunității din Țara Bârsei am ales astăzi rețeta de

SUPĂ CEANGĂIASCĂ

Ingrediente: măruntaie de gâscă, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, 50 g țelină, 50 g gris, 4 ouă fierte tari, 100 g ciuperci, 2 roșii, sare, paprika fulgi, 3 gălbenușuri.
Preparare: Puneți măruntaiele de gâscă în 1 litru de apă și lăsați să fiarbă. Adăugați rădăcinoasele (tăiate cuburi), după un timp. Când totul s-a înmuiat, se adaugă grisul, ciupercile și roșiile feliate. Se bat gălbenușurile, se toarnă în vas și se amestecă, se presară paprika și pătrunjel verde. Se servește cu crutoane din ouă fierte tari (tăiate cubulețe mici).

Poftă bună!

Text și rețetă: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citește aici mai multe rețete tradiționale românești

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept