Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de iaurt de oaie integral degresat.
Articol de Simona Lazăr, 14 Decembrie 2023, 15:14
Se decojesc perele, se scot semințele și se taie pulpa în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu ghimbirul proaspăt ras și 50 g de zahăr. Se lasă să fiarbă la foc foarte mic timp de aproximativ 25 de minute. Se scurg. Se pun deoparte siropul și compotul de pere separat. Se taie feliile de turtă dulce în cuburi. Se bate iaurtul de oaie cu restul de zahăr și cu siropul de pere și ghimbir. Se alternează cuburile de turtă dulce, crema de iaurt și compotul de pere în pahare. Se pune la frigider și se servește rece.