-

Un cocktail echivalează cu un burger

Scris de

Pentru a stopa entuziasmul consumatorilor care nu realizează aportul caloric al băuturilor alcoolice, British Public Health Association oferă recomandări foarte... spectaculoase, care ar trebui să facă impresie.

Ca aceasta: consumul unui cocktail echivalează în calorii cu devorarea unui hamburger ca aperitiv. În ceea ce privește un pahar de vin la prânz, este echivalentul unei gogoși.

Alcool și calorii: echivalențe spectaculoase

Dacă riscurile pentru sănătate și siguranță ale alcoolului în timpul conducerii auto nu sunt încă suficient de înspăimântătoare pentru a încuraja abstinența, să trecem la un alt tip de vinovăție: teama de calorii și, prin urmare, creșterea în greutate. British Public Health Association tocmai a făcut pasul prin asocierea fiecărei băuturi cu o cantitate de calorii și cu un aliment corespunzător. Acesta este modul în care un cocktail este echivalent în termeni de calorii cu înghițirea unui hamburger ca aperitiv. Un pahar de vin la prânz este ca și cum ai adăuga echivalentul unei gogoși în meniul dietetic.
Cu alte cuvinte, dacă ești atent la siluetă, fiecare băutură alcoolică consumată îți strică imediat toate eforturile.

Caloriile din alcool: după cifre

1 g de alcool oferă 7 calorii. Prin comparație, 1 g de proteine ​​sau 1 g de carbohidrați furnizează 4 calorii, iar 1 g de grăsime oferă 9 calorii.

Astfel, la adulții care beau regulat, 10% din aportul zilnic de calorii provine din alcool.

O halbă de bere: 180 de calorii, sau o ladă de 90 de căpșuni sau o felie de tort de ciocolată.

Un pahar de vin: 180 de calorii sau o gogoașă.

Un cocktail: 450 de calorii sau un hamburger.

În practică, observăm că alcoolul contribuie și la progresia obezității. Acesta este motivul pentru care autoritățile sanitare din Marea Britanie fac eforturi pentru etichetarea caloriilor pe băuturile alcoolice. Conform rezultatelor unui mic experiment într-un pub, persoanele care aveau informații nutriționale despre băuturi au ajuns să consume cu 400 de calorii mai puțin decât altele de fiecare dată.

Menținerea unei greutăți stabile sau chiar pierderea acesteia necesită în mod necesar abstinență, o decizie care va avea ca rezultat și alte beneficii pentru sănătate decât greutatea (boli cardiovasculare, ciroză) și din punct de vedere al siguranței (accidente etc.).

Foto: Pixabay