-

Soluţii naturale care ţin țânțarii la distanţă

Este perioada în care ţânţarii şi alte insecte sâcâitoare ne dau bătăi de cap atunci când alegem să petrecem timp preţios în natură.

Pe lângă faptul că ne ciupesc, creându-ne o senzaţie de usturime şi de discomfort, ţânţarii pot răspândi prin muşcăturile lor o serie de boli, unele dintre ele extrem de periculoase.

Pentru a ne apăra împotriva acestor atacuri deranjante ale ţânţarilor, suntem tentaţi să apelăm la soluţiile din comerţ. Deşi eficiente, acestea pot fi destul de costisitoare; în plus, pot conţine substanţe pe care pielea să nu le tolereze.

Din fericire, există câteva metode naturale de a ține departe ţânţarii, ieftine şi eficiente. Iată câteva dintre ele:

1. Spray anti-țânțari

Ca să te aperi de muşcăturile de ţânţari, poți face singur un spray repelent cu ajutorul uleiurilor esențiale, precum și cu alte produse din gospodărie.Vei avea nevoie doar de apă, oțet alb, ulei din arbore de ceai și ulei de lavandă.

De asemenea, poţi să îţi prepari propria soluţie din 6 picături ulei de citronella, 3 picături ulei de eucalipt, 3 picături ulei de mentă, 3 picături ulei de lavandă şi 100 ml apă plată. Uleiul esenţial de citronella are un miros plăcut dar puternic şi nu este suportat de ţânţari. Puneţi soluţia într-un recipient cu pulverizator şi utilizaţi-o ori de câte ori este nevoie, mai ales seara sau înainte de a pleca de acasă.

2. Plantele – scut anti-ţânţari pentru casă

Ca să ţineţi ţânţarii la distanţă de casă, puteţi apela cu încredere la câteva plante pe care le puteţi ţine în casă.

Muşcatele, spre exemplu, acţionează ca un scut împotriva ţânţarilor.

Dacă doriţi protecţie dublă împotriva ţânţarilor, apelaţi cu încredere la busuioc.Astfel, veţi avea o plantă proaspată, aromată şi delicioasă în bucătărie dar şi o armă rapidă împotriva ţânţarilor.

Şi lavanda este un inamic puternic împotriva ţânţarilor. Aceasta trebuie ţinută la fereastră, în soare şi va deveni un scut împotriva ţânţarilor.