-

Peste 30.000 de turiști sunt așteptați la mare, in mini-vacanța de 1 Mai și de Paște

Zeci de mii de turiști sunt așteptați la mare în minivacanța de 1 Mai și Paște. Cei mai mulți în Mamaia și Vama Veche. În noaptea de Înviere oamenii vor putea să meargă la biserică, dar petrecerile pe plajă sau în cluburi nu sunt permise.

Mii de persoane și-au rezervat sejururi pe litoral, unde aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise în weekend, multe dintre ele deja ocupate la 70% din capacitate, maximul admis de autorități.

Din Mamaia până în Vama Veche, în toate stațiunile, terasele vor fi deschise până la ora 22 și în weekend. Excepție face Costinești, cu o rată de peste 4 la mia de locuitori.

În Constanța și în Mamaia incidența cumulată pentru ultimele 14 zile nu a coborât sub 3 la mie. Nici cluburile de noapte nu vor fi deschise, iar distracția se va încheia la ora 22.

"Zonele care vor ridica probleme vor fi Mamaia Nord și Vama Veche. O să trebuiască să aplicăm legea, la fel de ferm cum am aplicat-o și până acum", spune Leontin Rădulescu, împuternicit prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite