-

Grecia renunţă la cea mai mare parte a restricțiilor. Când se deschide sezonul turistic

Grecii scapă de cea mai mare parte a restricțiilor impuse de pandemie, după jumătate de an de măsuri severe.

Relaxarea coincide cu deschiderea oficială a sezonului turistic. Străinii care merg în vacanță în Grecia trebuie să fie imunizați sau testați negativ la COVID şi să respecte regulile locale rămase în vigoare.

De astăzi se permit deplasările interregionale, se suspendă obligativitatea de a trimite SMS pentru a ieși din casă, intrarea în magazine se face liber, dar cu condiția unui client pentru fiecare 25 de metri pătrați, iar circulația va fi interzisă acum între orele 12:30 până la ora 5:00.

Localurile și barurile vor fi deschise până la 12:15 și vor funcţiona numai terasele şi spațiile exterioare, fără muzică. Puţinele restricţii rămase sunt însă valabile deopotrivă pentru rezidenții greci, cât și pentru vizitatorii străini. Astfel, masca se poată în toate spațiile publice și în mijloacele de transport în comun, iar pentru transporturile marine și aeriene interne la îmbarcare trebuie prezentat documentul care atestă imunizarea călătorului.

La intrarea pe teritoriul Greciei este nevoie de prezentarea unui test molecular tip PCT cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul elen sau a unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuării rapelului, sau o adeverință oficială că a fost bolnav și s-a vindecat de COVID.

Documentul care atestă efectuarea vaccinării sau imunizării trebuie să fie redactat în limba engleză. Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu se aflică în cazul minorilor cu vârste de până la 5 ani.

Potrivit informaţiilor comunicate de autoritățile elene, rămâne în vigoare măsura efectuării de către autorități în mod aleatoriu a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite