Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum să pregătești ghimbir confiat

Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din magazin. Și mai economic.

Cum să pregătești ghimbir confiat

31 Ianuarie 2023, 13:20

Reteta de ghimbir confiat
Luați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.
Apoi tăiați-le în cuburi.
Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la macerat timp de 1 oră.
Scurgeți apa și fierbeți ghimbirul tăiat cubulețe, începând cu apă rece, 5-6 minute.
Scurgeți și repetați aceeași operațiune. Dacă vrei ghimbir picant, oprește-l, altfel reîncepe o dată sau de două ori dacă îl preferi mai blând.
Se adauga apoi 400 g zahar tos si se toarna 25 cl apa. Fierbe acest sirop și scufundă-ți ghimbirul tăiat cubulețe în el.
Gatiti usor, amestecand ocazional, timp de 30 pana la 40 de minute.
Lasă-ți ghimbirul tăiat cubulețe să se răcească în acest sirop.
Apoi scurgeți-le și depozitați-le într-un recipient.
Îți vei zdrobi ghimbirul confiat în delicii, dar îl poți folosi și în mâncăruri dulci și sărate, îl poți adăuga la o salată de legume sau fructe.

Păstrează această rețetă: îți va veni la îndemână când nu știi ce să faci cu ghimbirul pe care l-ai plantat ieri!

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Gastronomie 03 Noiembrie 2025, 12:24

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească

Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de liceeni din Târgu Mureș au detonat un foc de artificii culinar,...

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu