Reteta de ghimbir confiat
Luați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.
Apoi tăiați-le în cuburi.
Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la macerat timp de 1 oră.
Scurgeți apa și fierbeți ghimbirul tăiat cubulețe, începând cu apă rece, 5-6 minute.
Scurgeți și repetați aceeași operațiune. Dacă vrei ghimbir picant, oprește-l, altfel reîncepe o dată sau de două ori dacă îl preferi mai blând.
Se adauga apoi 400 g zahar tos si se toarna 25 cl apa. Fierbe acest sirop și scufundă-ți ghimbirul tăiat cubulețe în el.
Gatiti usor, amestecand ocazional, timp de 30 pana la 40 de minute.
Lasă-ți ghimbirul tăiat cubulețe să se răcească în acest sirop.
Apoi scurgeți-le și depozitați-le într-un recipient.
Îți vei zdrobi ghimbirul confiat în delicii, dar îl poți folosi și în mâncăruri dulci și sărate, îl poți adăuga la o salată de legume sau fructe.
Păstrează această rețetă: îți va veni la îndemână când nu știi ce să faci cu ghimbirul pe care l-ai plantat ieri!