-

Cum să pregătești ghimbir confiat

Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din magazin. Și mai economic.

Reteta de ghimbir confiat
Luați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.
Apoi tăiați-le în cuburi.
Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la macerat timp de 1 oră.
Scurgeți apa și fierbeți ghimbirul tăiat cubulețe, începând cu apă rece, 5-6 minute.
Scurgeți și repetați aceeași operațiune. Dacă vrei ghimbir picant, oprește-l, altfel reîncepe o dată sau de două ori dacă îl preferi mai blând.
Se adauga apoi 400 g zahar tos si se toarna 25 cl apa. Fierbe acest sirop și scufundă-ți ghimbirul tăiat cubulețe în el.
Gatiti usor, amestecand ocazional, timp de 30 pana la 40 de minute.
Lasă-ți ghimbirul tăiat cubulețe să se răcească în acest sirop.
Apoi scurgeți-le și depozitați-le într-un recipient.
Îți vei zdrobi ghimbirul confiat în delicii, dar îl poți folosi și în mâncăruri dulci și sărate, îl poți adăuga la o salată de legume sau fructe.

Păstrează această rețetă: îți va veni la îndemână când nu știi ce să faci cu ghimbirul pe care l-ai plantat ieri!

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept