Ascultă Radio Antena Satelor Live

Alimente pe care le puteți cumpăra acum și mânca și peste 20 de ani!

Când supermarketurile au fost brusc goale în timpul pandemiei, a fost deosebit de important să ai o rezervă de alimente neperisabile. Dar, păstrarea la îndemână a o mulțime de produse alimentare a fost întotdeauna o idee grozavă.

Alimente pe care le puteți cumpăra acum și mânca și peste 20 de ani!

17 Februarie 2023, 11:26

La urma urmei, fac viața de zi cu zi mai ușoară și sunt prietenoase cu bugetul. Și, sunt esențiale pentru situații de urgență.

Cele mai multe produse alimentare sunt ștampilate cu o dată de consum, dar asta nu înseamnă neapărat că expiră după acea dată! Unele alimente vor rămâne bune pe termen nelimitat, mai ales atunci când sunt depozitate corespunzător.

Definit simplu, alimentele neperisabile sunt alimente care pot fi păstrate în siguranță pentru perioade lungi de timp la temperatura camerei. Dar, uneori, acele produse sunt în cămară pentru o perioadă foarte lungă de timp și asta te-ar putea face să te întrebi care ar fi data limită pentyru consum.

Diferitele date de pe etichetele produselor alimentare sunt confuze pentru consumatori, iar unii susțin că contribuie la risipa alimentară, deoarece oamenii aruncă alimente care ar putea să nu fie de calitate maximă, dar care sunt încă perfect sigure pentru a fi consumate. (PM)

Există unele alimente care nu expiră niciodată şi îşi păstrează calităţile, dacă sunt depozitate corespunzător, noteaza Rador.

Zahărul - Nu contează dacă este alb, brun, vrac sau cuburi, nu se va strica niciodată, pentru că bacteriile nu pot supravieţui în acest produs. Zahărul trebuie depozitat într-un loc uscat şi într-un recipient închis.

Extractul de vanilie - Vanilia poate fi folosită oricând, deoarece nu are termen de valabilitate.

Orezul - Doar orezul brun are termen de expirare, întrucât conţine o cantitate mai mare de ulei. Orezul alb nu se alterează.

Mierea nu se strică. După un anumit timp, se poate cristaliza sau îşi poate schimba culoarea, dar chiar şi după câţiva ani, încă este comestibilă. Trebuie doar să fie depozitată într-un loc răcoros.

Băuturile spirtoase - Chiar dacă deschidem o sticlă de whisky şi o lăsăm astfel, nu se va altera. Culoarea, gustul şi aroma se pot diminua, dar chiar şi atunci, se poate bea fără probleme.

Sarea nu are termen de valabilitate şi trebuie ţinută într-un loc răcoros şi uscat.

Oţetul - Depozitat într-o sticlă bine închisă, oţetul nu se va strica niciodată şi nici nu îşi va pierde gustul şi mirosul.

Foto: pixabay

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina