Ascultă Radio Antena Satelor Live

Biscuiți cu cremă de mascarpone

Astăzi v-am pregătit biscuiți de casă lipiți cu cremă de mascarpone, un deliciu sănătos pentru cei mici.

11 Septembrie 2015, 06:19


Reteta de biscuiti cu crema de mascarpone este o idee grozava mai ales pentru cei mici, care nu se vor abtine pana nu o sa-i termine.

Timp: 30 min
Nivel: mediu

Ingrediente

- 2 linguri de faina
- 120g zahar pudra
- 200g nuci tocate
- 2 albusuri de ou
- 2 linguri cacao

Pentru crema:

- 50 g zahaar pudra

- 1 vanilie

- 100g mascarpone

Preparare biscuiti cu crema de mascarpone

Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care albusurile se pun intr-un recipient inalt si se bat pana devin zapada cu zahar. Se adauga faina, cacao si miezul de nuca tocat.

Folosind o lingurita se toarna amestecul gramezi intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu faina. Se coace intr-un cuptor incalzit moderat pana sunt gata.

Pentru crema:

Intr-un castron se amesteca mascarpone cu zahar pudra. Se amesteca bine, adaugati vanilie si bateti din nou pana amestecul devine omogen.

Cu aceasta crema, luati cate doua bucati de biscuiti cu cacao si lipiti. Dupa ace ati terminati crema si biscuitii de lipit, inainte de servire se presara cu putina cacao naturala.

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras