Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO

Parisul dorește să-şi includă bistrourile în patrimoniul cultural intangibil al UNESCO. Solicitarea a fost sustinută de primarul din Paris, de Camera de Comert din Paris și de preşedintele Emmanuel Macron. Afla mai mult:

11 Iunie 2018, 12:44

Dosarul a fost depus în septembrie anul trecut la Ministerul Culturii, acţiune care reprezintă doar prima etapă dintr-un proces îndelungat. Acum este de datoria ministrului francez al culturii, Françoise Nyssen, să efectueze o preselecţie a dosarelor, care vor fi trimise apoi la UNESCO.

Pentru vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris", bistrourile sunt nişte "comori" care încurajează "o viată bună împreună". "Nu există nicio discriminare într-un bistro, nici cu privire la preturi, nici cu privire la originile sociale", explică Jean-Pierre Chedal.

"Bistrourile sunt, de asemenea, foarte legate de istoria Parisului. Şi, după atentatele din 13 noiembrie, ele au devenit și "un loc de rezistentă". Oamenii din Paris au făcut front comun și s-au dus la terase şi bistrouri", mai spune Jean-Pierre Chedal, vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris".

Sursa: rador

Etichete : unesco paris rador bistro
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar