Ascultă Radio Antena Satelor Live

Chiftele din legume (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Joaca și jerba unei zile de vară, un fel de ghiveci, în fond, care e perfect numai cu sos de roșii la care se adaugă 2 linguri de smântână, ca să fie totul nebunește de fraged și de oltenesco-caraso-bănățean.

15 Februarie 2017, 12:28


Ca aperitiv, sunt unice fierbinti, cu smantana.

Nu-s rele nici acompaniament pentru fripturi si tocanite. Dar, repet, devin paradisiace cu sos de rosii cu usturoi si smantana.

Iar vinurile lor le sunt vecini „dulci”, adica diamantul spumos al Banatului de sud - Creata Galbena de Lovrin (nu obosesc sa laud acest vin) - jucaus, fin amarui, galbui si transparent ca o gluma de adolescent, mirosind energic a hamei salbatic si a papadie strivit, sau Mustoasa de la Siria, juna aradeana explodand de energie, prospetime si bucurie de-a trai, ratacind, neobosita si vioaie, limpee ca un gaz ilariant, prin tot Ardealul.

Ingrediente

200 g cartofi
100 g fasole verde
100 g spanac
200 g varza
200 g conopida
200 g telemea
3 oua
marar, patrunjel
1 ceapa
pesmet, faina
1 ceapa
200 g miez de paine alba
1 lingura de ulei pentru prajit ceapa
ulei pentru prajit chiftele
200 g praz (eventual si alte legume, respectand proportiile)
1 varf de cutit piper pisat

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina