Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cocoș cu bame (rețeta Kerei Calița)

Numarul comesenilor, dupa grandoarea cocosului curatat : un cocos mic se socoteste la 800 grame, un cocos mare la 3-4 kilograme. Noi vorbim despre cocosul mic si devreme cantatoriu, aproape indeajuns pentru 6 cantareti. Se mai adauga :2 cepe mari1 kilogram de rosii bine coapte

07 Decembrie 2016, 09:15


1 kilogram de bame, cele zise si okra
O legatura de patrunjel
250 mililitri ulei de masline extravirgin
200 mililitri vin de Limnos alb sec
10 grame piper negru macinat (Piper nigramerum)
20 grame cimbru (Satureja hortensis)
5 grame boia de ardei de Cayenne (Capiscum frutences), 10 grame sofran (Crocus sativus)
10 grame sare de mare
Se spala cocosul netransat cu apa rece,de-i la indemana, cu apa de izvor. Intr-o incapatoare oala se rumeneste ceapa felii, in cateva linguri de ulei de masline. Se introduce cocosul ...........

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Despre bucătăria medievală germană
Gastronomie 03 Iunie 2023, 23:46

Despre bucătăria medievală germană

Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...

Despre bucătăria medievală germană