Ascultă Radio Antena Satelor Live

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș

Duminică, 28 august, în comuna Boțești din Argeș, localitate numită și "patria fructelor", pentru bogăția fructelor românești, are loc concursul de degustare de țuică sub genericul "Roua Cârcinovului", transmite Constantin Pașol.

Concurs de degustare de țuică, la Boțești, Argeș

26 August 2022, 14:53

La acesta se pot înscrie producători de țuică și fructe românești din zona Argeșului și Dâmbovița.

Inginerul horticol Gheorghe Voica, fiu al satului și organizator al manifestării a precizat că acesta este organizat conform regulilor Oficiului Național al Viei și Vinului iar juriul este format numai din specialiști în domeniu.

Concursul se adresează numai producătorilor autohtoni de țuică din fructe românești și este organizat de autoritățile locale cu sprijinul Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

Prin aceste manifestări, Primăria și Consiliul Local din Boțești își propun să promoveze atât produsul final, țuica de prună, cât și zona pomicolă Boțești - Argeș.

Manifestarea are loc cu ocazia Zilei comunei Boțești și a întâlnirii anuale a fiilor satului.

Evenimentul începe la ora 14,00 iar pe parcursul acestuia, pe lângă concurs are loc și o expoziție de costume populare din zona Argeș.

Nu lipsesc spectacolele folclorice și de muzică pentru tineret care se vor întinde până târziu în noapte.

Constantin PAŞOL

jurnalist
Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO