Ascultă Radio Antena Satelor Live

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți cumpărături.

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

31 Mai 2021, 18:56

Nu ar trebui să existe produse industriale (sau cât mai puțin posibil), ci cele pe care le înghețați. Te va costa mai puțin și va fi mult mai bine pentru sănătatea ta.
Pești: fileuri de pește alb simplu (cod, dorată, polen), cumpărate de la vânzător și tăiate în porții pentru o persoană și păstrăv. Toate înfășurate în folie alimentară individual, deoarece sunt mai ușor de dezghețat.
Carne și păsări: o friptură de vită sau de vițel. Un pui de fermă Label Rouge tăiat în bucăți de măcelarul tău.
Legume: praz, morcovi, napi, dovlecei etc. spălat, decojit și tăiat în bucăți mici pentru o supă. Pregătește-le în weekend și determină familia să lucreze peeling și tăiere.
Ratatouille pe care o veți găti generos în timp ce este în sezon.
Coulis de roșii pe care îl veți prepara și în cantități mari, deoarece este încă sezon de roșii. Curățați-le, tăiați-le în sferturi și îndepărtați semințele, apoi amestecați și congelați în porții.
Fructe: Compoturi de caise și piersici în timpul sezonului. Vei fi fericit să le ai în această iarnă.
Unt și smântână: o napolitană și o oală de rezervă.
Inghetata: Unul sau doua borcane din inghetata preferata a familiei.
Și când faceți o plăcintă, pregătiți aluatul în cantitate dublă: astfel veți avea întotdeauna câteva la îndemână.

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea