Ascultă Radio Antena Satelor Live

Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră

Sfecla roșie are nenumărate beneficii pentru sănătate și îi poți folosi toate părțile pentru un aperitiv gustos și ușor de preparat.

03 Iulie 2015, 09:23

Poti combina tulpina, radacina, dar si frunzele de sfecla rosie pentru cateva crostini delicioase.
Ingrediente

3-4 bucati de sfecla rosie (cu tulpina, radacina si frunze), 16 felii de paine (preferabil paine integrala), doua linguri de ulei de masline, 6 catei de usturoi, o lingura otet de vin, 100 g branza de capra, sare si piper dupa gust

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima. Separa frunzele de radacina si tulpina, pune bucatile de sfecla pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. Gateste la cuptor 45 de minute sau mai mult, in functie de dimensiune. Verifica daca sunt gata, infige o furculita in mijloc si cand sunt moi, scoate tava, dar lasa cuptorul pornit, redu temperatura la minim.

In timp ce sfecla se raceste, aranjeaza feliile de paine intr-un singur strat, pe o alta tava ce are pe fund hartie de copt. Pune tava in cuptor si lasa cateva minute, intoarce painea de pe o parte pe alta. Feliile vor deveni crocante, dar ai grija sa nu le arzi.

Taie tulpina de sfecla in bucati subtiri, procedeaza la fel si cu frunzele, dar nu le amesteca inca. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune