Ascultă Radio Antena Satelor Live

Desert rece cu Nutella și zmeură

Când temperatura din termometre crește și vrei totuși să faci un desert, nu este indicat să dai drumul la aragaz.

31 August 2015, 06:58


Exista cateva solutii prin care iti poti satisface pofta de dulce in zilele calduroase – foloseste frigiderul sau congelatorul si uita de preincalzirea cuptorului. Poti incerca un desert cu Nutella si zmeura, preparat la rece. Reteta este extrem de simpla, dar rezultatul final este de efect.


Ingrediente

500 g iaurt grecesc, 250 g Nutella (sau orice alta crema de ciocolata cu alune), 100 g zmeura, 50 g alune nesarate sau migdale, putina ciocolata neagra rasa (pentru decor)

Intr-un bol mediu, amesteca Nutella cu iaurtul, folosind o spatula. Nu este neaparat sa obtii un amestec complet omogen, este in regula si daca raman cateva urme colorate. Acopera si lasa la frigider cel putin 20 de minute, dar nu mai mult de 2 ore.

Imparte in cateva boluri mai mici, preferabil transparente, pentru un aspect deosebit. Marunteste cateva alune sau migdale si presara-le deasupra. Apoi pune si zmeura si la final, da pe razatoare cateva bucatele de ciocolata neagra, pentru decor.

Combinatia de arome este absolut delicioasa, mai ales daca alegi sa folosesti fructe proaspete, un iaurt bun si o crema fina. Daca ai inspiratie, poti incerca diverse combinatii, pentru un desert racoritor.

Sursa: curademiere.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea