Ascultă Radio Antena Satelor Live

Desert tropical cu iaurt şi mango

Când este cald afară, vrei un desert răcoritor, pe care îl poţi prepara rapid, folosind cât mai puţine ingrediente.

04 Septembrie 2015, 05:37

Poti sa folosesti combinatia de iaurt si fructe pentru micul dejun, o gustare intre mese sau ca desert. Aromele se amesteca perfect si daca iti place rezultatul final, poti oricand sa-ti satisfaci pofta de ceva dulce.

Ingrediente

200 g iaurt grecesc, jumatate de mango, 50 g afine proaspete, o lingura fulgi de cocos, o lingura cereale granola (optional)

Daca doresti, poti folosi iaurt grecesc degresat. De asemenea, poti sa incerci diverse combinatii de fructe si sa folosesti mai ales unele proaspete, de sezon. Insa pentru aceasta reteta specifica, vei obtine un desert tropical, cu aroma exotica.

Pentru un aspect deosebit, alege un pahar din sticla sau un bol transparent. Intinde iaurt pe fundul vasului. Taie mango in bucati potrivite, adauga-le deasupra, apoi pune din nou inca putin iaurt. Peste aceste straturi, aseaza afinele proaspete si restul de iaurt.

Presara fulgi de cocos si optional, putine cereale granola.

Exceptand aspectul si culorile placute, gustul te va imbia sa incerci desertul sanatos, chiar si atunci cand tii o dieta sau cand vrei sa faci ceva rapid pentru tine sau familia ta.

Sursa: curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras