Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fructe la cuptor cu sos de vin

Dacă vreți să faceți un desert perfect pentru o masă festivă, atunci încercați această rețetă de fructe la cuptor cu sos de vin.

09 Septembrie 2015, 03:25


Acest desert pentru cei care cauta intotdeauna sa experimenteze cu deliciile culinare. Reteta fiind foarte aromata datorita coajei de portocala, vinului rosu si untului de arahide.

Ingrediente pentru 4 portii:

-2 mere rosii
-2 pere
-1 gutuie
-1 pachet de bezele roz, taiate in bucati
-4 linguri de stafide
-1 lingura de coaja de portocala rasa
-1 lingura unt de arahide
-6 linguri de zahar brun
-2 linguri de miere
-100ml vin rosu
-2 linguri suc de portocale

Metoda de preparare:

Merele, perele si gutuia se curata si se taie in bucati. Se aranjeaza apoi in boluri rezistente la caldura si se presara cu bezea taiata si stafide. Se pune la caramelizati putin unt de arahide, zahar si miera. Se adauga apoi vinul si sucul de portocale.

Siropul se lasa sa se ingroase si se distribuie in boluri. Fructele sunt acoperite cu o folie de aluminiu si se pune sa se coaca la 200 °C, timp de aproximativ 15 minute, iar poi se coace inca 5 minute, fara folie.

Sursa: bewoman.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras