Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gazpacho, supa rece de vară, rețetă tradițională spaniolă

Ultimul lucru pe care vrei să îl faci când este foarte cald afară este să gătești.

28 August 2015, 06:28


Cuptorul sau aragazul trebuie sa ramana inchise, dar exista cateva retete pe care le poti incerca, fara a folosi foc sau temperaturi ridicate.

Ce este mai usor decat sa tai cateva legume si sa prepari o salata? Poti sa le pui intr-un blender si sa faci o supa rece, din bucataria traditionala spaniola. Exista multe combinatii, dar daca respecti indicatiile simple, vei obtine o supa racoritoare, usoara, perfecta pentru o zi fierbinte de vara.

Poti sa faci o cantitate mai mare si sa o pastrezi in frigider. Incearca doar sa folosesti cele mai proaspete legume.

Ingrediente

- 3-4 rosii de gradina, un castravete, jumatate de ceapa rosie, jumatate de ardei gras rosu sau verde, 60 ml ulei de masline extravirgin, o lingura de otet de sherry, sare dupa gust.

Taie rosiile in bucati si pune-le in blender, impreuna cu zeama care se scurge din ele. Curata castravetele si marunteste ceapa rosie si ardeiul gras. Poti pastra cateva cuburi de castravete si ceapa pentru decor, dar este optional.

Adauga toate celelalte ingredientele in blender, toate legumele, uleiul de masline si otetul, un praf de sare si pulseaza pana cand obtii consistena de supa. Lasa la rece si serveste alaturi de ciabatta si branza de capra.

Sursa: curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras