Ascultă Radio Antena Satelor Live

Gogoși cu miere și banane

Gogoșile sunt o foarte bună scuză de a mânca desert la micul dejun sau, de ce nu, la orice masă din zi.

17 Septembrie 2015, 03:31


Pufoase, cu zahar pudrat deasupra, simple sau cu umplutura, gogosile sunt delicioase. Dar unele dintre aceste delicii cumparate din magazine pot avea pana la 52 de grame de zahar. Iata o reteta pe care o poti face acasa, pentru un desert preferat de toti.

Ingrediente

- 300 g de faina, doua lingurite praf de copt, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, un sfert de lingurita de nucsoara, jumatate de lingurita de sare, doua oua, 170 g de miere, o banana coapta, doua linguri de unt sau margarina (topite), jumatate de lingurita de esenta de vanilie si 100 g de smantana.

Pentru a prepara gogosile, incepe prin a amesteca toate ingredientele uscate. Apoi, bate bine cele doua oua, adaugand putin cate putin miere in compozitie. Pune si banana (facuta piure), untul, smantana si vanilia, apoi toarna in amestecul de faina.

Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si se lasa sa dospit cel putin 2 ore, preferabil mai mult. Ruleaza aluatul si formeaza gogosile.

Prajeste-le in ulei incins pana au o crusta aurie. Scoate-le si scurge-le de grasime, apoi presara scortisoara sau zahar pudra.

Sursa: curademiere.ro

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local