Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu ciuperci

Dacă dorești să gătești o mâncare doar din legume, dacă urmezi regulile unui regim vegetarian sau pur și simplu vrei să consumi mai puțină carne, este foarte important să ajungi la un echilibru între capacitățile nutritive și gustul preparatelor.

20 Octombrie 2015, 07:04


Un avantaj major al ciupercilor este faptul ca sunt un ingredient extrem de versatil, pot fi folosite in diverse combinatii, pentru a gati preparate diferite in fiecare zi. In plus, toamna se gasesc proaspete diferite soiuri, fiind perfecte pentru aproape orice – incluse in salate sau garnituri, gatite la cuptor cu diverse umpluturi sau aromatizate cu diferite condimente.


Ciupercile sunt si foarte sanatoase, o sursa excelenta de vitamina D, proteine si carbohidrati. Au un index glicemic scazut, fiind potrivite daca suferi de diabet.

Mai mult, te ajuta sa mentii colesterolul la un nivel optim si iti pastreaza inima sanatoasa, in timp ce vitaminele B1 si B2 vor sustine in mod natural sistemul imunitar. Daca urmezi un regim de slabire, ciupercile sunt alegerea ideala, nu au foarte multe calorii.

Se gatesc rapid, au un gust deosebit si poti gasi nenumarate optiuni – bureti, ghebe, hribi, galbiori. Iata doar cateva idei pentru cum poti include ciupercile in regimul alimentar zilnic.

Omleta cu ciuperci

In cateva minute, iti poti face un mic dejun sanatos si satios. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, apoi adauga ciuperci maruntite si putin cimbru, pana cand se inmoaie, asezoneaza cu sare si piper. Bate cateva oua si fa o omleta, apoi pune la mijloc ciupercile gatite. La final, intinde o lingurita de smantana si vei avea o masa perfecta, ce-ti va da energia necesara pentru ziua ce urmeaza.

Afla mai multe retete cu ciuperci pe curademiere.ro.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local