Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

04 August 2015, 06:26


Ai posibilitatea de a consuma legume si fructe proaspete si de a le prepara intr-o diversitate de moduri. Poti folosi dovleceii gustosi pentru a gati mancaruri sanatoase, perfecte pentru vara. Aceasta leguma este foarte versatila si cu doar un strop de imaginatie, o poti incorpora in supe sau mancaruri pentru felul doi, poti face chiar si muraturi pentru iarna.

Trebuie doar sa alegi marimea potrivita – cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai savurosi. Iata cateva idei de retete cu dovlecei.

Paste cu dovlecei

Aproape nimeni nu poate rezista in fata unei farfurii cu paste. Se prepara rapid, sunt convenabile la pret si adorate de catre cei mici. Poti face un sos delicios cu dovlecei, poti sa incerci o reteta diferita, penne carbonara cu dovlecei. In plus, o idee noua este sa folosesti fasii subtiri de dovlecei ca substitut pentru pastele in sine.

Taie-i julienne, pune taieteii astfel formati intr-o tigaie cu putin usturoi, smantana, zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste in schimbul unor spaghete cu un sos ragu sau cu chiftele si sos de rosii.

Supa cu dovlecei

Chiar si vara, atunci cand este mai racoare, poti gati o supa delicioasa, folosind ca ingredient principal cativa dovlecei. Pentru o masa completa, foloseste-i in supa alaturi de cartofi, daca vrei varianta usoara poti face o supa cu legume de vara si pesto de busuioc.

Muraturi cu dovlecei

Daca adori aceasta leguma, vei dori sa o consumi tot timpul anului. Poti pune dovlecei la borcan si-i poti consuma iarna ca garnitura pentru felurile principale, merg de minune cu pestele gras, cu somonul. Totodata, daca iti mai ramane ceva, ii poti folosi si vara pe un burger, ca alternativa pentru castravetii murati.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea