Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

04 August 2015, 06:26


Ai posibilitatea de a consuma legume si fructe proaspete si de a le prepara intr-o diversitate de moduri. Poti folosi dovleceii gustosi pentru a gati mancaruri sanatoase, perfecte pentru vara. Aceasta leguma este foarte versatila si cu doar un strop de imaginatie, o poti incorpora in supe sau mancaruri pentru felul doi, poti face chiar si muraturi pentru iarna.

Trebuie doar sa alegi marimea potrivita – cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai savurosi. Iata cateva idei de retete cu dovlecei.

Paste cu dovlecei

Aproape nimeni nu poate rezista in fata unei farfurii cu paste. Se prepara rapid, sunt convenabile la pret si adorate de catre cei mici. Poti face un sos delicios cu dovlecei, poti sa incerci o reteta diferita, penne carbonara cu dovlecei. In plus, o idee noua este sa folosesti fasii subtiri de dovlecei ca substitut pentru pastele in sine.

Taie-i julienne, pune taieteii astfel formati intr-o tigaie cu putin usturoi, smantana, zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste in schimbul unor spaghete cu un sos ragu sau cu chiftele si sos de rosii.

Supa cu dovlecei

Chiar si vara, atunci cand este mai racoare, poti gati o supa delicioasa, folosind ca ingredient principal cativa dovlecei. Pentru o masa completa, foloseste-i in supa alaturi de cartofi, daca vrei varianta usoara poti face o supa cu legume de vara si pesto de busuioc.

Muraturi cu dovlecei

Daca adori aceasta leguma, vei dori sa o consumi tot timpul anului. Poti pune dovlecei la borcan si-i poti consuma iarna ca garnitura pentru felurile principale, merg de minune cu pestele gras, cu somonul. Totodata, daca iti mai ramane ceva, ii poti folosi si vara pe un burger, ca alternativa pentru castravetii murati.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras