Ascultă Radio Antena Satelor Live

Mâncare picantă de vită cu orez

Timp de preparare: 35 de minute

23 Iulie 2015, 04:49

Ingrediente: 500 g carne de vită, 200 g orez, 5 cartofi, 1 cutie mazăre, 2 morcovi, 2 cepe, 1 linguriţă curry, 1 vârf de linguriţă şofran, 2 linguri bullion, 1 cub condiment cu gust de pui, 2 linguriţe ierburi aromatice, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

1. Se curăţă o ceapă, se taie mărunt, se dau morcovii curăţaţi pe răzătoare şi se călesc în ulei încins.

2. Se adaugă carnea de vită tăiată cuburi, se adaugă apă fierbinte cât să o acopere şi se fierbe înăbuşit.

3. Când e aproape gata, se pun curry, bulionul dizolvat în 50 ml de apă, sare şi piper după gust.

4. Se taie mărunt a doua ceapă, se adaugă patru căni de supă preparată cu condimentul de pui şi când dă în clocot se pune orezul şi se fierbe pe foc mic. Când este gata, se pune şofranul şi se sărează după gust.

5. Separat se fierb cartofii şi se amestecă cu ierburi aromatice şi cu mazărea din conservă. Se servesc cuburile de vită cu orez şi cu cartofii aromaţi, totul într-o farfurie cu mâncare picantă de vită cu orez.

Sursa: monitorulbt.ro

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras