Ascultă Radio Antena Satelor Live

Mâncare picantă de vită cu orez

Timp de preparare: 35 de minute

23 Iulie 2015, 04:49

Ingrediente: 500 g carne de vită, 200 g orez, 5 cartofi, 1 cutie mazăre, 2 morcovi, 2 cepe, 1 linguriţă curry, 1 vârf de linguriţă şofran, 2 linguri bullion, 1 cub condiment cu gust de pui, 2 linguriţe ierburi aromatice, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

1. Se curăţă o ceapă, se taie mărunt, se dau morcovii curăţaţi pe răzătoare şi se călesc în ulei încins.

2. Se adaugă carnea de vită tăiată cuburi, se adaugă apă fierbinte cât să o acopere şi se fierbe înăbuşit.

3. Când e aproape gata, se pun curry, bulionul dizolvat în 50 ml de apă, sare şi piper după gust.

4. Se taie mărunt a doua ceapă, se adaugă patru căni de supă preparată cu condimentul de pui şi când dă în clocot se pune orezul şi se fierbe pe foc mic. Când este gata, se pune şofranul şi se sărează după gust.

5. Separat se fierb cartofii şi se amestecă cu ierburi aromatice şi cu mazărea din conservă. Se servesc cuburile de vită cu orez şi cu cartofii aromaţi, totul într-o farfurie cu mâncare picantă de vită cu orez.

Sursa: monitorulbt.ro

Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud