Ascultă Radio Antena Satelor Live

Musaca de Dorna (Rețeta lui Radu Anton Roman)

E, vorbiți-mi și mie acum despre apartenența orientală a acestei musacale!

17 Februarie 2017, 08:40


Tot ce pot sa va mai spun, inmarmurit de atata bunatate, este ca un vin alb de Lechinta, Pinot Gris-ul, desi mai putin cunoscut, este, in anii cei buni, ceea ce Kilimanjaro este pentru literatura: un simbol al puritatii accesibile.

Fiindca barabulele (cartofii), dupa cum arata legenda, se trag dintr-o parte de vita si samanta de diavol, romanii din tinutul Dornei nicicand nu le intrebuinteaza ca bucate la ospetele lor publice, cum sunt, bunaoara, cumetriile, colacimile, nuntile, comandarile, si niciodata nu le dau de suflet mortilor. (Marian)

Frumoasa pozna! Pe de o parte, dornenii tin cartofii (numiti, tot pe langa obcine, si bandraburci) de blestemati si nu-i dau, vezi Doamne, pe la nasul ceremoniei crestine, sa n-o spurce, pe de alta parte, acasa, la dos, unde nu-i vad babele si nici popa, se fac frati cu musacaua cea mai buna din lume (vezi-i, Doamne!), atat de buna ca ne lasam toti in voia ispitei si trecem, ametiti de bucurie, puntea scoboratoare a marilor placeri!

Citeste continuarea pe Bucataria lui Radu

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina