Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei

Rețeta de piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei se prepară foarte repede și are un conținut scăzut de grăsimi.

18 Septembrie 2015, 04:48


Ingrediente pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:

200 g de cuscus
2 linguri ulei de masline


400 ml supa de pui
2 bucati de piept de pui, fără piele şi oase
4 dovlecei dati prin razatoare
2 lamai

Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:

Se va rasturna cuscusul intr-un bol mai mare şi se adauga supa de pui. Se va acoperi bolul şi se lasa timp de 10 minute, pana se absoarbe toata supa.

Apoi, se va pune la incins o lingură de ulei intr-o tigaie pentru a praji dovleceii, care trebuie sa fie moi si crocanti pe margini.

Se vor rasturna peste cuscus, se condimenteaza cu sare şi piper si se asezoneaza cu sucul de la o jumatate de lamaie, dupa care se amesteca.

Se vor taia bucatile de piept de pui în jumătati orizontale si se asează pe o folie alimentara. Se va acoperi cu alta folie si se preseaza cu un placintor, pentru a subtia preparatul.

Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se prajeste cate doua minute pe ficare parte.

Se adauga suc de lamaie.

Preparatul de piept de pui cu sos de lamaie se serveste cu cuscus si dovlecei.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local