Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mare chin si cu editorii astia! Uitati-va cum oropseste un tartor imbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am norma doua romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus si udatul gradinii, Descartes ii povesteste telenovelele pe care magnatul tipariturilor le pierde (dimpreuna cu noptile), iar Hemingway a primit dispozitie sa renasca, sa impuste ciorile de la Magurele (ca mananca grauntele curcilor) si sa scrie o cronica a Gorjului cultural (rizibila incompatibilitate).

20 Iulie 2017, 07:51

Mai mult, viclean ca Michiduta insusi, mica matahala care ne publica (orice statura culturala e relativa si paradoxala) a-nceput sa ne cunune si ne boteze, pentru ca sa poata spune ca drepturile de autor, banii nostri putini dar munciti, raman in familie (adica lui).

Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).

Ingrediente Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

220 g gris - achtung, e cremsnit, e „ordnung si
disziplin“, nu ca la mamaliga - daca aude sasul
de „o mana de malai“ sau „un ciur de faina“ sau
„o poala de ciuperci“, isi ia (inapoi)
campii (benelucsi, desigur)
800 ml lapte
200 ml zahar
5 oua
zahar vanilinat
50 g unt
50 g pesmet
50 g faina
sare
500 g branza de vaci
50 zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie

Afla modul de preparere AICI

Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”
Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Gastronomie 30 Aprilie 2024, 11:01

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie

În pitorescul său colț de poveste, Sânpetru de Câmpie își deschide larg porțile către o experiență culinară autentică și...

Gusturi autentice din inima țării: Mămăliga 'tocșită' și prăjitura din mălai de la Sânpetru de Câmpie
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina