Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mare chin si cu editorii astia! Uitati-va cum oropseste un tartor imbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am norma doua romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus si udatul gradinii, Descartes ii povesteste telenovelele pe care magnatul tipariturilor le pierde (dimpreuna cu noptile), iar Hemingway a primit dispozitie sa renasca, sa impuste ciorile de la Magurele (ca mananca grauntele curcilor) si sa scrie o cronica a Gorjului cultural (rizibila incompatibilitate).

20 Iulie 2017, 07:51

Mai mult, viclean ca Michiduta insusi, mica matahala care ne publica (orice statura culturala e relativa si paradoxala) a-nceput sa ne cunune si ne boteze, pentru ca sa poata spune ca drepturile de autor, banii nostri putini dar munciti, raman in familie (adica lui).

Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).

Ingrediente Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

220 g gris - achtung, e cremsnit, e „ordnung si
disziplin“, nu ca la mamaliga - daca aude sasul
de „o mana de malai“ sau „un ciur de faina“ sau
„o poala de ciuperci“, isi ia (inapoi)
campii (benelucsi, desigur)
800 ml lapte
200 ml zahar
5 oua
zahar vanilinat
50 g unt
50 g pesmet
50 g faina
sare
500 g branza de vaci
50 zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie

Afla modul de preparere AICI

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO