Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mare chin si cu editorii astia! Uitati-va cum oropseste un tartor imbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am norma doua romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus si udatul gradinii, Descartes ii povesteste telenovelele pe care magnatul tipariturilor le pierde (dimpreuna cu noptile), iar Hemingway a primit dispozitie sa renasca, sa impuste ciorile de la Magurele (ca mananca grauntele curcilor) si sa scrie o cronica a Gorjului cultural (rizibila incompatibilitate).

20 Iulie 2017, 07:51

Mai mult, viclean ca Michiduta insusi, mica matahala care ne publica (orice statura culturala e relativa si paradoxala) a-nceput sa ne cunune si ne boteze, pentru ca sa poata spune ca drepturile de autor, banii nostri putini dar munciti, raman in familie (adica lui).

Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).

Ingrediente Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

220 g gris - achtung, e cremsnit, e „ordnung si
disziplin“, nu ca la mamaliga - daca aude sasul
de „o mana de malai“ sau „un ciur de faina“ sau
„o poala de ciuperci“, isi ia (inapoi)
campii (benelucsi, desigur)
800 ml lapte
200 ml zahar
5 oua
zahar vanilinat
50 g unt
50 g pesmet
50 g faina
sare
500 g branza de vaci
50 zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie

Afla modul de preparere AICI

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Gastronomie 10 Iunie 2024, 10:03

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi

Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red şi prăjitura fantezie, frigărui de creveţi cu sos...

Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică, competiţie organizată la USV Iaşi
Vinul sau „Apa istoriei”
Gastronomie 05 Mai 2024, 01:51

Vinul sau „Apa istoriei”

Era soţia unui împărat chinez din cea dintâi dinastie. Nevasta lui Yu, conducătorul cel blând şi înţelept. Ea, Yidi,...

Vinul sau „Apa istoriei”