Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitura diplomat cu fructe

Va recomandăm o prăjitură delicioasă, aromată, fresh și care va fi pe placul tuturor: Prăjitura diplomat cu fructe.

Prăjitura diplomat cu fructe

26 Ianuarie 2023, 12:41

MOD DE PREPARARE

Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.
Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema:
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou.
Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema. Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic. Il turnam caldut peste prajitura. Se da la rece cateva ore.
Se taie sub ce forma doreste fiecare.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/dulciuri/prajituri-desert-de-casa/prajitura-diplomat-cu-fructe/

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Gastronomie 14 Iunie 2023, 23:39

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol

Nu de puţine ori, istoria gastronomică e legată, sensibil, de istoria cea mare a omenirii. Iată, de pildă, prăjitura Malakoff...

Prăjitura Malakoff, un „tribut” adus învingătorilor de la Sevastopol
Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Gastronomie 04 Iunie 2023, 23:43

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar

În veacul al X-lea, călătorul arab Fadlana consemna în notele sale de călătorie că bulgarii aveau pe masa lor tot felul de...

Mleşniţa, plăcinta aurie din vremea Primului Ţarat Bulgar
Despre bucătăria medievală germană
Gastronomie 03 Iunie 2023, 23:46

Despre bucătăria medievală germană

Mi-au atras atenţia nu demult două cărţi de bucate, publicate în condiţii grafice excelente, cu inserturi de imagini pe...

Despre bucătăria medievală germană