Ascultă Radio Antena Satelor Live

Pui cu sos de caise şi oţet balsamic

Vă prezentăm un preparat delicios şi rafinat, ce combină gustul cărnii de pui cu gustul dulce al caiselor și cu cel acrișor al oţetului balsamic.

18 August 2015, 06:49

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline extra- virgin

2 bucăţi piept de pui ( aprox. 600 g ), tăiate cubuleţe

1 cană supă de pui

1 ceapă mare, tocată

un sfert de cană oţet balsamic

1 cană de caise din conservă sau 20 caise uscate

1 lingură cimbru

o legătură de pătrunjel

sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu-mare.

Adăugaţi pieptul de pui, sarea şi piperul şi lăsaţi aproximativ 5 minute, pâna când carnea se rumeneşte pe margine. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă pe foc încă 3 minute.

Turnaţi apoi oţetul balsamic şi reduceţi focul, astfel încât preparatul să scadă, timp de câteva minute.

Tăiaţi jumătate din cantitatea de caise în bucăţi şi adăugaţi-le peste carnea de pui. Peste acestea, turnaţi supa de pui. Aduceţi la foc mic, apoi puneţi restul de caise şi cimbrul. Se acoperă și se fierbe până când caisele s-au înmuiat, 10 până la 15 minute. Deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras