Ascultă Radio Antena Satelor Live

Pui la rotisor

Iata o rețetă foarte gustoasă și consistentă, care poate fi preparată în casă, dar va avea gustul puiului de la rotiserie!

Pui la rotisor

26 Ianuarie 2023, 12:46

Mod de preparare

Se spala bine puiul, se unge (cu o pensula sau cu mana) pe exterior si interior cu amestec de: usturoi pisat, ulei, zeama de lamaie (pentru aroma si fragezime, dar si pentru arderea grasimilor puiului), sare piper, condimente, se umple interiorul (pentru a da mai mult gust si pentru fragezime, dar si pentru a avea puiul echilibrul necesar pe rotisor) cu: rosii, ceapa si cartofi taiate toate cubulete, dupa care se leaga puiul cu sfoara pentru mai multa stabilitate la rotisor si sa se poate invarti frumos pe toate partile (eu am mai infipt si niste bete de facut frigarui, sa fiu si mai sigura), apoi se lasa la macerat la rece vreo 2 h, dupa care se pune puiul cu totul pe rotisorul de la cuptor si se lasa aprox 3 h si iese foarte aromat, fraged si gustos. (se pot manca si legumele din interior).

Noua ne place sa-l mancam si cu mujdei de usturoi, mamaliguta si branza de burduf.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/retete-sanatoase/pui-la-rotisor/

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO